2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tizenöt éves a Tourinform Iroda

2013. augusztus 15. csütörtök, 14:44
Címkék:

A zalaegerszegi Tourinform Iroda 15. születésnapját ünnepli, ennek apropóján sajtótájékoztató keretében emlékeztek vissza az iroda elmúlt évtizedes tevékenységére, majd új kiadványt mutattak be: Zalaegerszeg titkai címmel.

tourinform 1

Új városkalauz: Zalaegerszeg titkai

Gyutai Csaba polgármester elmondta: már a 90-es évek közepén volt kezdeményezés egy turisztikai információs szolgálat létrehozására, de a jelentős idegenforgalmi beruházások 1998-ban kezdődtek a termálfürdővel, az AquaCityvel, a kempinggel. Így már komplex turisztikai csomagot, információs szolgáltatást lehetett kínálni a turistáknak. Az iroda nélkül mindez nem jöhetett volna létre, hiszen koordinálásával magas színvonalú turisztikai szolgáltatást végez. Egységes arculat alakult ki a turisztikai programkínálókban, nívós, színvonalas kiadványcsaládot jelentettek meg az elmúlt években. A polgármester szólt arról is, hogy a Tourinform Iroda eredményesen képviseli a várost a nemzetközi és hazai turisztikai kiállításokon, ennek eredményeképpen folyamatosan nő Zalaegerszegen a turisták száma. A város nevében gratulált a 15. születésnaphoz és egy emléklapot adott át Pereszteginé Szabó Júlianna irodavezetőnek.

tourinform 2

Az idegenforgalmi arculatnak megfelelő kiadványcsomag 8. füzetét, Zalaegerszeg titkai - Városkalauz a múlt tükrében címmel, Szemes Péter irodalomtörténész mutatta be. Mint fogalmazott, a kiadvány segítségével egy zalaegerszegi körsétára van lehetőség a Deák tértől a vasútállomás, majd a Falumúzeum érintésével vissza a Deák térre. Eközben épületekkel, terekkel, történetekkel ismerkedhetnek meg. Elhangzott: minden város kutatja a múltját, keresi a feltárandó érdekességeket, ez az ingyenes kiadvány ehhez nyújt segítséget.

Pereszteginé Szabó Júlianna röviden szólt az iroda múltjáról, az átszervezésekről. 2005-2012 között megyei idegenforgalmi feladatokat is elláttak, 2007-ig az Egerszeg Kártya ügyintézését is az iroda végezte. Zalaegerszeg városa és a Tourinform Iroda nagy hangsúlyt fektet a látogatók tájékoztatására. Adatokat sorolva az irodavezető megjegyezte: míg 1999-ben 4335-en keresték fel őket, addig 2012-ben közel 10 ezer 500-an fordultak az irodához. 1998-ban 17 zalaegerszegi szállásadóval tartottak kapcsolatot, mára ez a szám eléri az ötvenet. Évekig egy nap volt az átlagos látogatási idő Zalaegerszegen, ez az elmúlt évben 2,4 napra változott.

tourinform 3

A Magyar Turizmus Zrt. a legjobb Tourinform iroda fenntartó címet a Tourinform Iroda kiváló munkája alapján 2012-ben Zalaegerszeg önkormányzatának ítélte.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK