2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Természet, dödölle, fürdőzés

2012. március 25. vasárnap, 07:12
Címkék:

Zalaegerszegről a legtöbb embernek a természet jut eszébe, a rendezvényekről pedig a ZTE sporteseményei, bár egyre többen tartják a megyeszékhelyt fürdővárosnak is. Legalább is a közül a 450 fő közül, akik az idei Utazás 2012 kiállításon kitöltötték a városunkra, illetve az Aquacity-re vonatkozó kérdőíveket. Az eredményről, és a nemzetközi idegenforgalmi szakkiállítás tapasztalatairól Gyutai Csaba polgármester, Kugler László, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft. vezetője és Pereszteginé Szabó Júlia, a Tourinform Iroda vezetője számolt be sajtótájékoztató keretében a városházán.

Felmérés a város értékeiről

A város a Tourinform Iroda és az Aquacity munkatársainak közreműködésével létesített standot a március eleji kiállításon, ahol 22 ország 500 kiállítója vett részt, s több mint ötvenezer látogató volt kíváncsi az eseményre. A zalaegerszegi standnál immár hagyományos módon egy kérdőívet is kitölthettek az érdeklődők Zalaegerszegről, illetve idén először az élményfürdőről is.

Gyutai Csaba elmondta: a felmérés nagyon fontos a város vezetőinek és az idegenforgalmi szakembereknek, hiszen egy képet kaphatnak arról, hogy a külső szemlélők miként vélekednek Zalaegerszegről. Mik az előnyeink, s milyen területekre kell még koncentrálnunk az aktívabb idegenforgalom érdekében.

A válaszadók szerint a zalai megyeszékhely szerethető, barátságos város, s a legtöbb embernek a természetes környezet jut eszébe. A polgármester szerint ez nem véletlen, hiszen Zala az ország zöld szíve; hívogató, vonzó miliővel. A kérdőívet kitöltők azonban úgy látják, hogy bővebb kulturális kínálatra, hatékonyabb reklámkampányra, s könnyebb megközelíthetőségre lenne szükség annak érdekében, hogy több vendég jöjjön a városba.

Pozitív, hogy sokan ismerik a sporteseményeket, és évről évre nő azok száma, akik tudnak az Egerszeg Fesztiválról és Kvártélyház nyári előadásairól. A válaszadók szerint a dödölle, a Göcseji Falumúzeum és az Aquacity igazi helyi specialitás. A szórakozóhelyek, éttermek közül pedig a legtöbben az Arany Bárányt, a színházat, a sportrendezvényeket és a termálfürdőt ismerik. A polgármester szerint érdekes, hogy arra a kérdésre, hogy Zalaegerszeget melyik másik városhoz tartják hasonlónak, a legtöbben Szombathelyet és Nagykanizsát említették. Ez azért fontos információ, mert a vasi megyeszékhellyel és a dél-vasi térséggel turisztikai, gazdasági, oktatási és kulturális kooperációs kapcsolatok kiépítésére törekszik a városvezetés.

felmeres-varos

Kugler László az Aquacity-re irányuló felmérés eredményéről elmondta: a csúszdapark neve és profilja egyre ismertebb, s pozitív visszajelzés, hogy a válaszadók szerint is összetett és sokszínű az élményfürdő kínálata. Akik izgalomra, kalandra, "adrenalinra" vágynak ugyanúgy jól érzik itt magukat, mint a kisgyermekes családok. A felmérésből kiderül, hogy főleg azok látogatnának el az Aquacitybe, akik a közelben nyaralnak, vagy egynapos kirándulást terveznek a térségbe. Ez az információ azért fontos üzenet, mert éppen a környéken nyaralók megnyerése a cél.

A kérdőívekből ugyanakkor az is kiderül, hogy nagyon sokan szeretnék, ha éjszakai fürdőzéssel, gasztronómiai programokkal, koncertekkel, sportnapokkal bővülne a kínálat. Az ügyvezető szerint a jövőben ezeken a területeken is várható fejlesztés.

Természetesen a zalaegerszegi vendégekre is gondol a fürdő: idén sok kedvezménnyel és akcióval kedveskednek majd a helybélieknek. A tavalyi sikereken felbuzdulva pedig, három óra után idén is jutányos áron mehetnek fürdőzni és szórakozni az idősek és a kisgyermekes családok.

A sajtótájékoztatón közjegyző jelenlétében értékes fődíjat és ajándékcsomagokat sorsoltak ki a kérdőívet kitöltők között. A fődíjat - egy hosszúhétvégét két fő részére - Guitprecht Károly vállalkozó ajánlotta fel.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK