2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tereprendezés és energiatakarékosság

2013. augusztus 08. csütörtök, 16:46
Címkék:

Energiaracionalizálást, közfoglalkoztatást és tereprendezést szolgált az a mintaprojekt, mely az Ökováros program keretében valósult meg Zalaegerszegen az elmúlt néhány hónapban, ismertették az illetékesek a Gébárti-tó partján tartott sajtótájékoztatón. Gyutai Csaba polgármester, Aladi Gusztáv, a Kontakt Humán Kft. ügyvezetője és Cseke Tibor, az önkormányzat városüzemeltetési osztályvezetője számolt be a sikeres pályázatról.

gebart-projekt 1

Maga az Ökoprogram 2010-ben indult Zalaegerszegen, s számos eredmény kapcsolható hozzá, köztük a most befejezett energiaracionalizálási és közfoglalkoztatási projekt, fogalmazott a polgármester. Ez utóbbit a Belügyminisztérium kazánkorszerűsítési támogatás tette lehetővé, melynek köszönhetően a bazitai és ságodi óvodákban faaprítékos tüzelési módra tértek át. Ezzel 60 százalékos energia megtakarítást kalkulálnak. A beruházás, melyhez az önkormányzat 4 millió forintos önrésszel járult hozzá, 2013. áprilisában valósult meg. A szükséges fahulladékot az önkormányzat tulajdonában lévő 200 hektáros erdő biztosítja. Ez utóbbira alapozva kívánják a projektet egyéb intézményekben is folytatni, megvalósítva ezzel az erdővagyon karbantartását. Ahogy ez utóbbi tervet közfoglalkoztatással szándékoznak megvalósítani, úgy a mostani projekt keretében is 20 főnek biztosítottak 5 hónapon keresztül munkát. Első körben a város kedvelt kiránduló és horgászhelyét, a Gébárti-tó környezetét tették esztétikusabbá, 1,5 kilométeres erdősávot megtisztítva. A keletkezett fahulladékot az önkormányzat által vásárolt 4,5 millió forint értékű aprítógéppel már a helyszínen feldolgozták, alapanyagot szolgáltatva az óvodai kazánokhoz.

gebart-projekt 2

Az összesen 24 millió forintból megvalósuló projekt jó példa a kormány, az önkormányzat, a munkaügyi központ és egy nonprofit foglalkoztatási cég sikeres együttműködésének, hangozott el a sajtótájékoztatón.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK