2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Oktatási esélyek növelése Zalában és Somogyban

2012. április 01. vasárnap, 18:04
Címkék:

Együtt-működünk címmel a vidéken élők közművelődési, oktatási esélyeinek növelését segítő programot valósítottak meg Veszprém és Zala megyei közművelődési intézmények - közölte Tisler Anna, a konzorciumvezető sümegi önkormányzat sajtóreferense.

A március végén lezárult programban a sümegi Kisfaludy Sándor Művelődési Központ, Könyvtár és Emlékház, a letenyei Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár, a Nagykanizsai Honvéd Kaszinóért Alapítvány, valamint a Bázakerettye és Térsége Bányász Művelődési Egyesület vett részt. A 66 millió forintos projekt százszázalékos uniós támogatással, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A programban újszerűnek számít, "hogy célzottan fejleszti az etnikai, kulturális, civilizációs másságokból eredő hátrányos helyzetű gyermekeket és fiatalokat is".

Az intézmények már óvodáskortól kezdve széles körben kínálnak tanulási lehetőségeket. A felmérések alapján többek között digitális, idegen nyelvi, anyanyelvi kommunikáció szakköröket, klubfoglalkozásokat indítottak.

A rövid távú célok között szerepelt, hogy a gyermek és ifjúsági korosztály nagyobb számban látogassa az intézményeket, az iskolák és a közművelődési intézmények közötti újszerű együttműködési formák alakuljanak ki, ami javíthatja a közoktatási rendszer hatékonyságát.

Hosszabb távon a lemorzsolódást kívánják csökkenteni, és zökkenőmentesebbé tenni az átmenetet az általános és a középiskolák között. A hátrányos helyzetű rétegek munkaerő-piaci alkalmazkodóképességének növelésével pedig a foglalkoztatást, ezen keresztül a települések lakosságmegtartó erejét is szeretnék elősegíteni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK