2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Népszerű fürdőváros Hévíz

2012. augusztus 27. hétfő, 07:57
Címkék:

A Központi Statisztikai Hivatal augusztusban hozta nyilvánosságra, hogy Budapest után Hévízen szállt meg a legtöbb vendég 2011-ben. A legnépszerűbb vidéki település tehát továbbra is Hévíz. A természetes gyógytava komoly turisztikai előnyt jelent a fürdővárosnak, de ez még önmagában kevés lenne ahhoz, hogy Magyarország legnépszerűbb települése legyen. Ehhez folyamatos fejlesztések kellenek, kulturális, gasztronómiai élmények, melyek Hévízre csalogatják a vendégeket. A közel egymillió vendégéjszaka azért is óriási szám, mert a rangsorban következő Hajdúszoboszlónál mintegy egyharmaddal több. És bár a turisztikai régióban általában csökkent a vendégéjszakák száma, Hévízen 6 százalékkal emelkedett.

heviz 1

A KSH szerint 990 980 vendégéjszakát töltöttek itt


Az idelátogatók több mint fele belföldi turista, ugyanakkor a vendégéjszakák mintegy kétharmadát a külföldiek adják. A vendégek mintegy 49 százaléka érkezik külfö9ldről, és még mindig a német anyanyelvű területről érkeznek a látogatók a legtöbben. Ugyanakkor egyre jelentősebb a szlovák, cseh olasz, francia és nem utolsó sorban az orosz vendégek száma.

heviz 2

Az egészségtudatosság a külföldiek számára nem újdonság, Magyarországon azonban a prevenció, a betegségek megelőzése még gyerekcipőben jár. Annak ellenére, hogy könnyebb és főleg olcsóbb megelőzni a mozgásszervi betegségek kialakulását, mint később a panaszokat kezelni. Fontos lenne időt szakítani a rendszeres feltöltődésre, és az életvitelből adódó panaszok - például a hátfájás - kezelésére. A város 200 éves gyógyászati hagyományokkal rendelkezik, amelynek során a komplex hévízi kúra hatékonyságát folyamatosan fejlesztették a gyógyulni vágyó vendégek igényei alapján.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK