2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

LED-es lámpatestekre cserélik

2015. január 26. hétfő, 06:51
Címkék:

A város közvilágítási rendszerének mintegy 80 százaléka energiatakarékos izzókkal működik 2015 második felétől annak a közel egymilliárdos támogatásnak köszönhetően, melyet két KEOP pályázaton nyert el Zalaegerszeg önkormányzata.

kozvilagitas platansor3

Balaicz Zoltán polgármester a projektnyitó sajtótájékoztatón elmondta, egy újabb nagyon fontos szerződés aláírásához érkeztek, a közvilágítás energiatakarékos átalakítása ugyanis szervesen illeszkedik az ökováros kialakításának elképzeléseihez. A város önkormányzata a beruházással évente majdnem ötven millió forintot takaríthat meg, mindemellett csökken a közvilágításhoz felhasznált villamos energia, valamint az üvegházkibocsátású gázok menynyisége. A kivitelezés során 2922 illetve 2942 régi lámpatestet cserélnek le és 5865 LED-es világítótestet szerelnek fel.

A polgármester reményét fejezte ki, hogy a nyertes kivitelező határidőre elvégezi a munkát rendelkezésre álló 160 nap alatt, ami heti bontásban 410 lámpatest cseréjének megvalósítását jelenti. Hozzátette, csaknem 50 új lámpaoszlopot is felállítanak a lakossági igények és a közlekedésbiztonsági szempontok figyelembe vételével.

kozvilagitas platansor net

Sájer Gábor, a közbeszerzési eljárásban nyertes Elios Innovatív Zrt. vezérigazgatója érdeklődésünkre elmondta, az új LED-lámpák a régiek sárga fénye helyett olyan fényt bocsátanak ki, ami a környezetet valós színében mutatja meg. Amellett, hogy nő a lakosság komfortérzete, a zebrák és közlekedési csomópontok erőteljesebb megvilágításával a közúti közlekedés biztonsága és a közbiztonság egyaránt javul.

A közvilágítási rendszer korszerűsítését két pályázati támogatásból, összesen bruttó 1,080 milliárd forintból valósítják meg. A költség 15 százalékát az önkormányzat saját forrásból és hitelből biztosítja.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK