2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

"Közösen előre jutunk”

2014. június 20. péntek, 17:23
Címkék:

A minőség magával hozza a sikert, a siker pedig lehetővé teszi, hogy megálljunk a magunk lábán. Ezt mutatja a Zalaco Zrt. illetve tulajdonosának, Berta Lászlónak példája is, aki a régió egyik meghatározó családi vállalkozásává tette az egykori állami sütőipari vállalatot – hangsúlyozta Kövér László a Zalaco Zrt. 1,4 milliárd forintos beruházással épülő új üzemének bokrétaünnepségén, Zalaegerszegen.

zalaco koverlaszlo

Kövér László a Zalaco új üzemének bokrétaünnepségén

A házelnök köszöntőjében továbbá úgy fogalmazott: a versenyképes technológia, a minőségi alapanyagok, a kedvező ár, a széles termékkínálat, a fogyasztók kiszolgálása, ez a Zalaco sikerének titka, ami mögött azonban nagyon sok munka és mély elkötelezettség áll. A gazdaság érdekében egy kormány, egy országgyűlés vagy éppen egy önkormányzat sok mindent tehet: szilárd jogszabályi kereteket teremthet, távoli piacokat kutathat fel, adókedvezményeket, támogatásokat adhat. Mindenek felett érvényre juttatja a közös gazdasági érdekeket, ami nélkül nincs növekedés. Ugyanakkor nem felejthető el, hogy a gazdaságot a gazdasági társaságok és a mögöttük álló emberek működtetik. Ezek a cégek beruháznak, gyárat építenek, termékeket fejlesztenek, szakembereket képeznek, minőségi termékeiket hazai és nemzetközi piacon értékesítik. Az ilyen vállalatok lehetőséget kaphatnak, és ha élnek vele, növekedhet a gazdaság.

– Az Új Széchenyi Tervből az állam a Zalaco fejlesztésre szánt minden két forintjához nagyjából egy forintot tett hozzá. A beruházásnak köszönhetően megháromszorozza gyártókapacitását, háromszor annyi kiváló minőségű terméket állít elő, ami növeli a vállalkozó hasznát, a város és az állam adóbevételeit. Ez a beruházás megmutatja, hogyan jutunk közösen előre, hogy közösen előre jutunk. Megmutatja, mindenki számíthat a kormányra, az országgyűlésre, aki tisztességes vállalkozóként a közterheket viselve saját munkájával kíván előbbre jutni – hangsúlyozta Kövér László.

Berta László, a saját szaküzlethálózatot működtető, több mint 400-féle sütőipari terméket előállító Zalaco Zrt. tulajdonos vezérigazgatója a beruházásról elmondta, az új telephelyen 2800 négyzetméteres termelőcsarnok, és 1200 raklap tárolására alkalmas mélyhűtőtároló készül el augusztus végére. Mint fogalmazott, cég életében azért rendkívüli ez a nap, mert nagyvállalatként az eltelt 12 évben állami támogatást nem kaptak. Hangyabolyhoz hasonló termelési csarnokokban dolgoztak, állva a piaci versenyt. Működésük eltelt 22 évében létszámuk a kezdeti 28 főről 500 főre, míg árbevételük 60 millióról öt milliárd forintra növekedett, miközben másfél milliárdos saját erős fejlesztést is végrehajtottak. A vezérigazgató kiemelte, új telephely létesítését is önerőből és hitelből tervezték. Zalaegerszeg város vezetése, értesülve a beruházásról, rendkívül kedvező feltételekkel adta el nekik a telket az északi ipari parkban. Már elindult az építkezés, amikor az Új Széchenyi Terv pályázatán 312 millió forintot nyertek. A vezérigazgató köszönetet mondott a pályázati kiírásért, mellyel egy magyar családi nagyvállalat számára is elérhetővé tettek egy ilyen nagyságrendű támogatási összeget.

zalaco koverlaszlo1

Vigh László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a hazai élelmiszeripar a kiváló termőföldre és az édesvízkészletre alapozva kimagasló eredményeket érhet el. A kormány fontos szándéka a gazdaságfejlesztés, ezért a beruházások támogatása mellett a háztartásokhoz hasonlóan rezsicsökkentéssel is segíteni szeretné a vállalkozásokat.

Gyutai Csaba polgármester kiemelte, minőség és igényesség jellemzi a helyi gazdaságban jelentős szerepet betöltő Zalaco tevékenységét, s méltatta azt is, hogy a sütőipari vállalkozás tejfeldolgozásba és tejtermékgyártásba is kezdett a közelmúltban saját alapanyag-ellátásának biztosítása érdekében. Szólt arról, hogy a zalaegerszegi ipari parkban egyre több cég települ be, erősítve a város gazdaságát.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK