2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Közlekedésfejlesztés Svédországtól Adriáig

2016. május 06. péntek, 06:14
Címkék:

Zalaegerszegen avatták fel a Közép-Európai Közlekedési Folyosó Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás (CETC-EGTC) megyeházán létrejött stratégiai központját. A társulás célja, hogy biztonságosabbá, zöldebbé és gazdaságosabbá váljon a személy- és áruszállítás Közép-Kelet-Európában.

megye strategiakp net

Stratégiai központ nyílt Zalaegerszegen 

Pontus Lindberg, a társulás közgyűlésének elnöke, a svéd Skane régió kormányzó-helyettese emlékeztetett arra, hogy az E65-ös út – amelynek része a magyarországi 86-os főút – lett az egyik legforgalmasabb útvonal a kontinensen az Európai Unió bővítését követően. A svéd kezdeményezésre 2004-ben létrejött társulás célja a közúti, vasúti, vízi és légi közlekedés szállítási útvonalainak modernizálása és fejlesztése Svédországtól Adriáig.

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke köszönetét fejezte ki, hogy a stratégiai központ Zalaegerszegen, a megyeháza épületében nyílhatott meg. Mint fogalmazott, bízik abban, hogy az itt folyó munka nagyban hozzájárul a társulás céljainak megvalósulásához. A CETC-EGTC költségvetéséből tartják fenn a központot, ahol egy fő- és két félállású zalai szakember dolgozik.

megye strategiakp net2

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott pohárköszöntőjében a magyar kormány gazdaságfejlesztésre irányuló törekvéseit emelte ki.

Az avatás előtti közgyűlésen mutatták be a stratégiai központ által elsőként kidolgozott, Környezetbarát áruszállítás az egységesebb és versenyképesebb Közép-Kelet-Európáért című projektjavaslatot.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK