2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Közgyűlés: Autóipari beszállító a déli ipari parkban

2012. április 14. szombat, 13:28
Címkék:

Gyutai Csaba Zalaegerszeg polgármestere a legutóbbi közgyűlésen arról számolt be, hogy a déli ipari parkban közel másfél hektáros területet értékesítenek munkahelyteremtő beruházás céljára. Az ingatlanrész induló eladási ára (nettó) 51,8 millió forint. A terület megvásárlását egy magyar és külföldi vegyes tulajdonú elektronikai termékeket gyártó autóipari beszállító tervezi, a tárgyalások még folynak a társasággal. Az elképzelések szerint még ebben az évben elkezdődne a beruházás.

Díszpolgári és Pro Urbe díjakról is döntöttek

Zalaegerszeg közgyűlése úgy határozott továbbá, hogy 2012-ben posztumusz díszpolgári címet kap Mindszenty József bíboros, aki 27 éven keresztül tevékenykedett a városban és meghatározó közéleti szerepet töltött be.

A "Pro Urbe Zalaegerszeg" elismerést pedig Devecz Miklós kapja, aki, mint Gyutai Csaba polgármester sajtótájékoztatóján fogalmazott, jelentős szerepet játszott a város gazdasági életében. Részt vett a Flextronics letelepítésében, a Pannon Mechatronikai Klaszter létrehozásában, és egyik kezdeményezője volt a zalaegerszegi innovációs központ létrehozásának is.

A polgármester beszámolt az első negyedéves költségvetés módosításáról is, megjegyezve, hogy 277 millió forinttal nőtt a büdzsé főösszege, (állami támogatás és szociális juttatások következtében) és várhatóan az év végére eléri a 20 milliárd forintot. Utalt az Állami Számvevőszék jelentésére, amelyben vizsgálta a város gazdálkodását és megállapította, hogy "a legjobban gazdálkodó városok élén áll", a legkisebb fizetési kötelezettséggel rendelkezik. Elhangzott: 18 társasház 560 lakását érinti a termofor kémények cseréje, melynek támogatására az önkormányzat mintegy 55 millió forintot biztosít az eredetileg szánt 20 millióval szemben. Valamennyi állami támogatást nyert lakóközösséget támogat az önkormányzat.

A közgyűlésen a legnagyobb vitát a gébárti szabadidőközpontban lévő létesítményekkel kapcsolatos régóta húzódó ügyek váltották ki. Az Aquaplus, a Thermálplus és a Kalor Zala Kft-ről van szó. A közgyűlés elé került előterjesztés szerint a kempinget a vállalkozás úgy építette fel, (önkormányzati területre) hogy nem volt erről megállapodása a várossal, és nem fizette meg a földterület használatára vonatkozó díjakat sem. A helybelieknek szóló kedvezményeket is csak részben teljesítette. Gyutai Csaba a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a vállalkozással az egész együttműködést új alapokra kell helyezni, tisztázni a vitás kérdéseket, és átlátható szerződéseket kell kötni. Ugyanakkor megjegyezte, mintegy másfél milliárd forintos beruházásról van szó, a termálfürdő és kemping felépítésével, ezt a város egymaga nem tudta volna megvalósítani. Doszpoth Attila alpolgármester hozzátette: június végéig minden szerződést átvizsgálnak, és úgy kell a vitákat lezárni, hogy az önkormányzatot ne érje kár. (E témában tartott mindkét ellenzéki frakció sajtótájékoztatót, melyről lapunk következő számában olvashatnak.)

Balaicz Zoltán alpolgármester beszámolt arról, hogy a város létrehozta az Idősügyi Tanácsot, melynek elnöke Gyutai Csaba polgármester, alelnökei pedig Balaicz Zoltán mellett dr. Kocsis Gyula önkormányzati képviselő. Az alpolgármester szólt a helyi alapfokú művészeti oktatásban bekövetkezett változásokról és jelezte, a közgyűlés úgy döntött, hogy a Keresztury ÁMK, Keresztury Városi Művelődési Központként működik tovább szeptember elsejétől.

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy a közgyűlés támogatta pályázat benyújtását a Petőfi iskola tornaterme és tornaszobájának fejlesztésére, az Andráshidai LSC és a Páterdombi LSC pályázatának benyújtását a társasági nyereségadó terhére megvalósítható sport célú fejlesztésére. Ugyancsak támogatja a város részvételét az OVI-FOCI Alapítvány pályázatán. A közgyűlés a látvány csapatsport támogatását biztosító pályázat sikeres lebonyolítása érdekében az Andráshidai SC valamint a ZTE Kosárlabda Klub Kft részére támogatás és a visszaigényelhető áfa megelőlegezéseként éven belüli visszafizetendő kamatmentes kölcsönt biztosít.

A város közgyűlése a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátására 2012. június 1-től 2012. december 31-ig terjedő időtartamra nyilvános pályázatot ír ki.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK