2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Korszerűsítik az autóbusz-pályaudvart

2013. május 27. hétfő, 16:24
Címkék:

Zalaegerszeg, Győr, és a Vasi Volán közös pályázaton 600 millió forint támogatást nyert közösségi közlekedés fejlesztésre. Hogy a pénzből mi valósul meg, annak részleteiről Gyutai Csaba Zalaegerszeg polgármestere, Simon Róbert Balázs Győr alpolgármestere és Papp László, a Vasi Volán Zrt vezérigazgatója számolt be Zalaegerszegen tartott sajtótájékoztatójukon. Gyutai Csaba elmondta, azt várja a projekt végrehajtása során, hogy kényelmesebb, komfortosabb lesz az utazás a helyi járatokon. A fejlesztés Zalaegerszegen 27 buszt és 10 megállóhelyet érint.

buszpalyaudvar

Utas-tájékoztató és forgalomirányító rendszert építenek ki

A buszokat jeladókkal szerelik fel, így az utasok tájékozódhatnak a megállóhelyekről és a csatlakozásokról. A Kosztolányi utcán az irányító központ összehangolja a közlekedési lámpákat, hogy a buszokon lévő jeladó jelzésére a helyi járatok zöldhullámot kapjanak. A beruházás keretében átépítik az autóbuszöblöket, a buszpálya-udvaron akadály- mentesítik a mosdókat, és büfét alakítanak ki. A buszok útvonalát monitorokon tudják nyomon követni. A polgármester jelezte: a nyugat-dunántúli konzorcium sikere az, hogy egy jó cél érdekében össze tudtak fogni. Mint mondta, Győrrel ez az első pályázati együttműködése a városnak, reméli a jövőben is találnak olyan programot, amelynek megvalósításában együtt tudnak működni.

Simon Róbert Balázs, Győr alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy közös összefogással sikerül a városok és a réfió közlekedését komfortosabbá tenni. Mint elmondta, Győrben már megvalósult az a rendszer, amely most Zalaegerszegen is kiépül. A most nyert projekttel a város kerékpáros hálózatát fejlesztik, lehetővé teszik 215 kerékpár kölcsönzését. Ezen kívül 23 információs oszlop és dokkoló állomás épül ki.

Papp László a Vasi Volán Zrt vezérigazgatója a közös sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a vállalat 185 helyközi autóbuszjáratára épít ki dinamikus utas-tájékoztató rendszert. Reményét fejezte ki, hogy több hasonló pályázat lesz a jövőben és a közösségi közlekedésfejlesztést folytatni, tudják.

Bejelentette: a Zala Volánnál, Busa Csaba vezérigazgatói posztot kap a közeljövőben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK