2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Korszerűsítették a Béke utca alsó szakaszát

2015. január 11. vasárnap, 11:49
Címkék:

Közel 55 millió forintos beruházással korszerűsítették a zalaegerszegi Béke utca alsó szakaszát. A munkálatok, mellyel a lakók régi kérése teljesült, a tavalyi év második felében zajlottak.

beke-utca 013

.

A Deák Ferenc Új Városépítő Program keretében történt komplex felújítás a lakók kérésére a Béke utca alsó szakaszán. A hivatalos készre jelentés és avatás során Balaicz Zoltán polgármester és Makovecz Tamás, a térség önkormányzati képviselője mondott köszöntőt. Jelen voltak a kivitelező cég, és a polgármesteri hivatal képviselői, valamint a lakók.

A polgármester példaértékűnek nevezte a komplex beruházást, mely során szennyvízcsatorna-építés, illetve -rekonstrukció, valamint út- és járdafelújítás valósult meg egy ütemben.

beke-utca 019

- Ez egy kis utca, de a méreteitől függetlenül fontos, melyen most akár gyalogosan, akár autóval öröm közlekedni – mondta Makovecz Tamás, aki négy éve képviseli városrész érdekeit. Hozzátette, Horváth Péter helyi lakos sokat lobbizott az ügy megvalósulása érdekében. A problémát az jelentette, hogy ezen a részen az úttest magasabban helyezkedett el a járdánál, és a csapadék elvezetése gondot okozott. A beruházás során megváltoztatták a csatorna lejtését is.

A kivitelezés során 350 méter betonszegélyt raktak le, közel 900 négyzetméter útfelületet aszfaltoztak, 95 méter csapadékcsatornát és 6 darab víznyelőaknát létesítettek. Átépítették az ingatlanok kapubejáróit, felújították a járdát és füvesítés is történt. A szennyvízelvezetés tekintetében 300 méteres szakaszon rekonstrukció történt, 400 méteren pedig új csatorna épült.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK