2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Keresettek a duális jellegű képzések és a felsőoktatási szakképzések Zalaegerszegen

2014. július 28. hétfő, 17:45
Címkék:

161 hallgató nyert felvételt a Budapesti Gazdasági Főiskola zalaegerszegi Gazdálkodási Karára. A legnépszerűbb a pénzügy és számvitel, valamint a gazdaságinformatikus alapképzési szak, de jelentős érdeklődés övezte idén a Kar felsőoktatási szakképzéseit is. A Főiskola az idei tanévben indítja el a duális jellegű képzését, melynek keretében az átlagosnál hosszabb szakmai gyakorlaton vehetnek részt a hallgatók, ami jelentős előnyt jelenthet majd számunkra a munkaerő-piacon.

161 hallgató kezdheti meg főiskolai tanulmányait a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Gazdálkodási Karán a 2014/15-ös tanévben. A legnépszerűbb szakok Zalaegerszegen a pénzügy és számvitel és a gazdaságinformatikus alapszak, valamint a pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzés.

2014 szeptemberében indítja el a BGF a duális jellegű képzéseit Zalaegerszegen két alapszakon: a képzés keretében pénzügy és számvitel, valamint gazdaságinformatikus szakon kezdhetik meg az elsőéves hallgatók tanulmányaikat. Az újonnan bevezetett képzés előnye, hogy a hallgatók a hagyományosnál lényegesen hosszabb szakmai gyakorlaton vehetnek részt, így az elméleti tudás mellett komoly munkaerő-piaci tapasztalatokat is szerezhetnek főiskolai éveik alatt.

Az idei felvételi eljárásban kifejezetten keresték a zalaegerszegi Kar felsőoktatási szakképzéseit: a kétéves, gyakorlatorientált gazdálkodási és menedzsment, illetve pénzügy és számvitel felsőoktatási szakképzésen összesen 60 elsőéves kezdheti meg tanulmányait szeptemberben, ami 22%-os növekedés az előző évhez képest.

"A munkaerőpiac pozitív visszajelzéseire reagálva mind a felsőoktatási szakképzéseink, mind a duális jellegű képzéseink elindításával arra törekszünk, hogy hallgatóink tanulmányaik alatt minél több szakmai gyakorlaton vehessenek részt, és már tanulmányaik alatt bekapcsolódhassanak a munka világába. Kapacitásaink lehetővé teszik a további bővülést a pótfelvételi eljárás során, alapképzéseink nappali és levelező tagozatára, valamint felsőoktatási szakképzéseinkre 2014. augusztus 12-ig lehet jelentkezni." - mondta el dr. Halász Imre, a BGF zalaegerszegi Gazdálkodási Karának dékánja a felvételi eredmények kapcsán.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK