2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kamattámogatási program vállalkozóknak

2015. április 02. csütörtök, 18:19
Címkék:

Zalaegerszeg önkormányzata a megyeszékhelyen működő nagyobb cégek, illetve a majdani befektetők segítése mellett a városban székhellyel vagy telephellyel rendelkező mikro, kis és középvállalkozások támogatását is fontosnak tartja.

glatt 1

Segítség a helyi cégeknek

Ennek érdekében hozta létre azt az egyedülálló önkormányzati kamattámogatási rendszert, melynek indulásáról az elmúlt héten együttműködési megállapodást írtak alá - sajtótájékoztató keretében - a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal. Az eseményen részt vett Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, aki példaértékűnek nevezte a támogatási programot. Mint fogalmazott, hasonló nincs még Magyarországon, és reméli többen fogják követni a zalaegerszegi modellt. Egy 0,9 százalékos kamat lélektani határt is áttör, mert a hitelfelvevő tulajdonképpen kamatmentesen jut beruházási forráshoz.

glatt 3

Vigh László országgyűlési képviselő a magyar gazdaság napokban nyilvánosságra hozott múlt évi adatairól szólt. Szemben az előrejelzésekkel a költségvetési hiány 2,6 százalékos volt, a gazdasági növekedés pedig 3 százalék felett alakult. A munkanélküli ráta 4 százalék alatt van – sorolta a képviselő. Az együttműködés keretében az önkormányzat öt éven át 10 millió forintot nyújt a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által kezelt kamattámogatási alapnak. A kamattámogatást az alapítvány nyújtja közvetlenül a vállalkozók, részére.

Balaicz Zoltán polgármester utalt az északi ipari parkban megvalósuló beruházások hatásairól, melynek következtében több száz munkahely jön létre a közeljövőben. Szólt arról is, hogy a ZMVA-val együttműködve fejlesztési irodát hoznak létre, amely segíti a pályázati források megszerzését a vállalkozások számára. A most elindított kamattámogatási rendszer pedig a helyben működő, újonnan induló, vagy eszközfejlesztést megvalósító kisvállalkozásoknak nyújt segítséget.

glatt 2

Doucha Ferenc, a ZMVA elnöke és Nagy András, a ZMVA ügyvezető igazgatója a részletekről számoltak be: egy kamattámogatási alapból, a hitelkérelemmel együtt részesülnek támogatásban az igénylők. A kamattámogatás mértéke átlagosan két százalék. Fiatal, zalaegerszegi székhellyel rendelkező vállalkozók részére van olyan beruházási hitel is, ahol a tényleges kamat mindössze 0,9 százalék.

A megállapodást Balaicz Zoltán, Doucha Ferenc és Nagy András írták alá.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK