2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Innováció és környezetvédelem

2013. november 08. péntek, 10:59
Címkék:

Elektromos bicikli, hibrid autók kipróbálása valamint a régió innovációs fejlesztéseiről szóló előadások várták a kis- és középvállalkozásokat a nyolcadik Innotech konferencián. Az érdeklődők a 2014–2020-as uniós programozási időszak magyar gazdaságfejlesztési célok és irányok érvényesítéséről is hallhattak tájékoztatást a zalaegerszegi Inkubátorházban tartott rendezvényen.

zmva konfer1

Balaicz Zoltán alpolgármester megnyitójában többek között arról beszélt, hogy a zalaegerszegi felsőoktatási intézmények közel három milliárd forintot használhatnak fel kutatás- és innovációs fejlesztésekre az elkövetkező időszakban. Mindezt három sikeres pályázat teszi lehetővé számukra.

Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta, hogy az innováció szemléletmód, ami nemcsak egy innovatív termék létrehozásában testesül meg. Jelezte, az európai kkv-hét során több olyan programot szerveztek, melyek hozzájárulhatnak a kis- és középvállalkozások eredményes működéséhez..

A győri Attrecto Zrt. okostelefonos alkalmazások fejlesztésében ért el komoly nemzetközi sikereket. Ezt részben az európai vállalkozás-fejlesztési hálózatnak (Enterprise Europe Network) köszönhetik, a cég elnyerte az Enterprise Europe Network Nyugat-Dunántúli Nagykövete címet is. Kiss Benedek értékesítési igazgató beszámolt arról, hogy a vállalkozásfejlesztési hálózat hathatós támogatásával számos nemzetközi eseményen, kiállításon és partnerkereső találkozókon vehettek részt, ami konkrét üzleti kapcsolatokat hozott vállalatuk számára.

zmva konfer2

Márton György, a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal vezető tervezője a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programokról (TOP) a decentralizált fejlesztések fő prioritásaitól adott tájékoztatást. A főbb változások között megemlítette, hogy a majd rendelkezésre álló források hatvan százalékát gazdaságfejlesztésre kívánják fordítani.

Háry András, a Technológiai Centrum vezetője egy Formula Renault 2000-es versenyautó telemetriai rendszerének fejlesztéséről beszélt. Az autón zalaegerszegi mérnökhallgatókból valamint helyi, szombathelyi és szentgotthárdi középiskolás diákokból álló csapat dolgozott. A csapat feladata az volt hogy kifejlesszenek egy olyan műszaki megoldást a Forma–1-hez hasonlóan, amellyel a bokszutcából tudnak beszélni a pilótával arról, mi történik az autóval.

Az Innotech konferenciát a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kereteiben működő Enterprise Europe Network, mint főszervező, valamint a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség és a Pannon Fejlesztési Alapítvány rendezte.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK