2024.11.28., csütörtök - StefániaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Húsvéti kínálat a Zalaco szaküzleteiben

2011. április 19. kedd, 09:32
Címkék:

 A húsvét elképzelhetetlen főtt sonka, főtt tojás, torma és kalács nélkül. Generációk óta hagyomány már ezen ételek együttes fogyasztása az ünnepen; aki azonban még nem kóstolta a húsvéti sonkát kaláccsal, itt az idő, hogy kipróbálja. A Zalaco szaküzleteiben többféle, ízletesebbnél ízletesebb kalács közül válogathatnak a fogyasztók a húsvét közeledtével; a finomság a terített ünnepi asztal méltó dísze is lehet. A Nyugat-Dunántúl legnagyobb sütőipari vállalatánál azonban nemcsak a húsvétra készülnek jelenleg, hanem egy olyan beruházásra is, mely a zalaegerszegi lakosok számára bizonyára hiányt pótol majd. Ibránszki Györggyel készített interjúnkból a részletek is kiderülnek. 
 

Exkluzív vendéglátóhelyet nyitnak a Kazinczy téren

– A karácsonyt követően a húsvéti ünnepkör szintén fontos időszak életünkben, ilyenkor nagy a készülődés annak érdekében, hogy változatos ünnepi süteménykínálattal kedveskedjünk vásárlóinknak – mondja érdeklődésünkre a Zalaco Zrt. igazgatóhelyettese. – Feltehetően már sokan ismerik vajas kalácsunkat, amit húsvét közeledtével ismételten a figyelembe ajánlanék. „Olyan az íze, mint az otthoninak” – mondják róla vevőink. Ezt a kalácsot természetes alapanyagokból és minőségi vajból készítjük. Finomságának, lágyságának a vaj csak az egyik titka, a másik az, ahogyan sütjük. Abszolút prémiumtermék, ami lekvárral vagy sonkával fogyasztva egyaránt kiváló.

Nagy sikert aratott a karácsonykor bevezetett mandulás kalács, mely ugyancsak minőségi vajból, finom mandulakrémmel készül. Örömmel értesítem fogyasztóinkat, hogy ez az igazán ünnepre való kalács ismét kapható szaküzleteinkben. Húsvéti kínálatunkban a koszorúkalács is szerepel. Ez egy nagyon ízletes fonott kalács, ami hímes tojásokkal díszíthető fel. Ezenkívül ajánljuk még az ötös fonatú kalácsainkat sós és mandulával szórt ízesítésben. A húsvét egy tradicionális ünnep, ezért is fektetünk ilyenkor nagy hangsúlyt a hagyományos termékekre, a kalácsok mellett a zsemlecipóra és a zsemleveknire, amiből szintén nem lesz hiány szaküzleteinkben.

– Húsvét táján a cukrászsütemények is igen kellendőek. Lesz-e újdonság?
– Az elmúlt években több új gyülölcsös süteménnyel is megjelentünk, így most egyetlen újdonsággal bővítjük a széles termékkínálatot. Egy valódi ünnepi süteménnyel; a narancsos-fehércsokis töltelékű tejszínes tortával, amely nemcsak ízletes, hanem habkönnyű. 

– Az elmúlt héten fejeződtek be az egészséghetek a szaküzletekben. Milyen új termékekkel ismerkedhettek meg a vásárlók?
– Büszkén mondhatjuk el, hogy nagy sikert arattak a termékek, melyek közül az árpás-tönkölyös, a teljes kiőrlésű tönkölyös valamint az ugyancsak teljes kiőrlésű rozskenyerek vitték el a pálmát. Ezek a kenyerek bátran fogyaszthatók akár egy héten át is. Nekem egyébiránt ez a fajta rozskenyér a kedvencem; enyhén mézes ízű, mivel a teljes kiőrlésű rozsliszt aromái jól kiteljesednek a feldolgozás során. Az új péksütemények közül elsöprő sikert aratott a Philadelphia-sajtos, spenótleveles falatka, ami szintén vajjal, bioliszttel és tengeri sóval készül.

Hamarosan újabb reformtermékkel lepjük meg fogyasztóinkat. Most szerzünk be egy gépet, mellyel kockazsemlét fogunk gyártani teljes kiőrlésű rozs- és tönkölylisztből. Megszórjuk mindenféle maggal, illetve különféle gabonapelyhekbe (árpa, búza, tönköly) forgatjuk bele. A termék valóban kocka alakú. Azért ízletesebb, mivel ez a forma és technológia lágyabb tészta használatát is megengedi.

– Egy komoly beruházás előtt állnak. A Kazinczy téren új, exkluzív üzletet nyitnak. Miben lesz más, mint az eddigiek?
– Hosszú távra vettük bérbe a Kazinczy tér sarkán lévő üzletet, amelyben jóval korábban drogéria működött évtizedeken át. Az épület műemlék jellege és központi, frekventált fekvése miatt keltette fel érdeklődésünket. Kiemelkedő adottságaihoz méltóan kívánjuk átalakítani; azt szeretnénk, hogy a város polgári múltját idéző épület valóban büszkesége legyen a zalaegerszegieknek. A feladat összetett, megoldása igényes munkát kíván, ennélfogva egy külön tervező csapat dolgozik a fejlesztésen.

Tulajdonképpen egy exkluzív – terasszal ellátott – vendéglátóhelyet szeretnénk létrehozni, ami azonban több tényező miatt is eltér a megszokottól. Kínálatában természetesen igazodik tevékenységünkhöz, ezért látványpékség, kávézó és cukrászda lesz benne kialakítva, újdonságként pedig egy pizzéria, ahol helyben készített valódi olasz pizzákat kínálunk majd vendégeinknek.

A magas minőség fontos elvárásunk, ennélfogva igazi olasz kemencében, eredeti olasz alapanyagokból a fogyasztók szeme láttára készülnek majd a pizzák. A zöldfeltétek, a különféle zöldségek is mindig frissen kerülnek felhasználásra, úgyszintén a fűszerek: tehát nem őrleményként, hanem friss fűszernövényként ízesítik majd a pizzákat. A helyben fogyasztás mellett csomagolva is el lehet vinni a pizzaszeleteket.

Az üdítők, gyümölcsitalok, kávék és teák mellett szűk kínálatban alkoholos italok fogyasztására is lesz lehetőség. Egyféle minőségi sört és egyféle minőségi bort kínálunk csak, mivel nem szeretnénk hagyományos vendéglátóhelyként üzemelni. Ahogy említettem, a minőségre helyezzük a hangsúlyt; az árak elérhetőek lesznek, de a hely színvonala megjelenik bennük – hangsúlyozta Ibránszki György.

Belsőépítészek dolgoznak azon, hogy az a mediterrán miliő, amit megálmodtak a sütőipari cégnél, méltóan és igényesen illeszkedjen az épület és környéke építészeti stílusához. A Zalaco saját beruházásában egy olyan vendéglátóhely nyílik meg júliusban, ahová a nap bármely időszakában betérhetnek a városlakók egy igazán tökéletes étkezésre, és ahová büszkén vihetik el vendégeiket is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK