2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Hamarosan helyére kerül az első hídelem

2015. augusztus 04. kedd, 15:35
Címkék:

Várhatóan a hét második felében helyére kerül az első acélszerkezetű elem a 600 méteres hídon Zalalövő előtt, mely a Zala folyó, a Zalaegerszeg–Hodos vasútvonal és a 7411 számú útvonal keresztezése felett épül meg – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

zalalovo elkerulo3 net

A tervek szerint halad a Zalalövőt elkerülő út építése

Loppert Dániel elmondta, a több mint 13 kilométeres zalalövői elkerülő út legnagyobb műtárgya a 600 méteres acélszerkezetű, nyolclyukú híd. Emellett építenek még egy 160 méteres, kétnyílású híd is, ami a Zalaegerszeg–Körmend vasútvonal felett halad át. A Keresztúri patak felett egy kisebb felüljárót létesítenek, továbbá három szintbeni és egy különszintű csomópontot alakítanak ki.

A kivitelezés során 2,56 kilométer hosszan 11,5 tonnás burkolaterősítést végeznek, itt jelenleg betont építenek be. Az elkerülő út új nyomvonalán a Zala folyótól, illetve a 7411-es úttól délre földmunkák és töltésépítés folyik, északra pedig az aszfalt kötőréteg beépítését végzi a vállalkozó a végszelvényig. A 600 méteres híd alépítményei és pillérei elkészültek. A felszerkezetet a helyszínek kialakított szerelőtérben hegesztik össze és betolásos technológiával teszik a helyére. Ez a jelenleg mintegy 40 százalékos készültségen álló munkálatok legnagyobb eleme.

zalalovo elkerulo9 net

A 2014 elején indított beruházás két részből áll, a 86-os főút már meglévő, 2,6 kilométeres szakaszának 11,5 tonnás tengelyterhelésre történő megerősítéséből, valamint a 10,7 kilométernyi új nyomvonal megépítéséből. Az építkezés tervezett befejezési ideje 2016 októbere.

Vigh László országgyűlési képviselő elmondta, a város régi kérése volt, hogy a nagyon nagy teherforgalmat vezessék el a város mellett, ami minden nap óriási közlekedési káoszt okoz. Ráadásul a nagy kamionforgalom hatalmas zajjal és porral jár. A vasúti és közúti közlekedés szintbeni keresztezésénél a vasúti szerelvények érkezésekor jelentős torlódások alakulnak ki, ezért is üdvözöljük, hogy a kormány pénzügyi forrást biztosít az elkerülő út megépítéséhez, hangsúlyozta.

Pintér Antal, Zalalövő polgármestere hozzáfűzte, naponta 4500 kamion halad át a településen. De nemcsak a kamionforgalom terheli a belvárost, hanem nyaranként azok a többségében lengyel és szlovák turisták is, akik az Adriai-tenger irányába vagy onnan hazafelé tartanak. Mint mondta, a lakosok türelemmel viselik az építkezéssel járó problémákat, a zajt, a port, a közlekedési nehézségeket, mert tudják, az elkerülő út megépítésével felszabadul a város.

zalalovo elkerulo8 net

A beruházás több mint 13 milliárd forintból, az Új Széchenyi Terv támogatásával, 85 százalékban európai uniós, 15 százalékban pedig hazai forrásból valósul meg.

(További képek a galéria rovatban.)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK