2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Gázüzemű autóbuszokat adtak át

2013. december 19. csütörtök, 17:13
Címkék:

A zalai megyeszékhelyen három gázüzemű autóbuszt helyeztek forgalomba, ezen a héten. A tavaly júniusban átadott első ökobusszal együtt már négy környezetkímélő jármű közlekedik helyi járatként a városban. A járművek az önkormányzat által meghirdetett ökováros program keretében a város, a Zalavíz Zrt. és a Zala Volán Zrt. által jegyzett konzorciumi megállapodás értelmében kerültek beszerzésre. Az üzemanyagot a Zalavíz Zrt. szennyvíztisztító telepén szennyvíziszapból előállított biometán biztosítja. Az ünnepélyes átadáson Vigh László országgyűlési képviselő szólt a környezetkímélő, és gazdaságosan működő, 95 férőhelyet biztosító autóbusz pozitívumairól.

okobuszuj 1

Zalaegerszegen már négy környezetkímélő jármű közlekedik

Mint fogalmazott, ezek a járművek már a jövőt reprezentálják. Gyutai Csaba polgármester az előzményekről beszélt. A tapasztalatok szerint a biogázzal üzemeltetett buszok évente 22 tonnával kevesebb széndioxidot bocsátanak ki, mint a hagyományos járművek.

okobuszuj 2

Olcsóbb a működtetésük, ezért a városnak érdeke, hogy CNG-típusú autóbuszok közlekedjenek Zalaegerszegen. Hozzátette: a szennyvíztelepen sikerült növelni a kapacitást, és szeretnének a jövőben újabb ökobuszokat üzembe helyezni.

okobuszuj 3

Papp László, a Zala Volán Zrt vezérigazgatója is úgy vélte, hogy a gázüzemű buszok száma a jövőben tovább nőhet. Nagy András, a Zalavíz Zrt. vezérigazgatója a példamutató összefogásról beszélt, amely lehetővé tette a környezetkímélő járművek beszerzését.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK