2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Ezer új munkahely jöhet létre Zalaegerszegen

2014. október 02. csütörtök, 19:45
Címkék:

"A városok irányításában szemléletváltásra lesz majd szükség, új megoldásokat kell alkalmazni. A következő években az önkormányzatok feladata már nem elsősorban a települések üzemeltetése és a hatósági feladatok ellátása lesz, hanem inkább a helyi gazdaság fejlesztése" – fogalmazott Balaicz Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a kkv-k fejlesztésének lehetőségeiről tartott konferencián és az azt követő sajtótájékoztatón.

A kis-és középvállalkozások lehetőségeiről

Utalt arra, hogy a Zalaco 51 új munkahelyet hoz létre, az Edelmann az északi ipari parkban 4,5 milliárd forintos beruházása mintegy 100 munkahelyet teremt. Tárgyalások folynak az ADA bútoripari céggel, a déli ipari park területén a 3 milliárd forintos beruházás újabb 100 munkahelyet biztosít. A terület értékesítéséről novemberben dönt az új képviselőtestület. Tárgyalások folynak egy helyi gépipari cég jelentős megrendeléséről is, ez 2015-bwn jelentene 150 új munkahelyet.

Balaicz Zoltán a legfontosabbnak azt tartja, hogy a Flextronics újabb megrendeléseket hoz Zalaegerszegre, így a következő hónapokban 600 fős bővítést valósít meg. Külön öröm, folytatta, hogy 20 százalékuk szellemi munkaerő (mérnökök, logisztikai szakemberek, közgazdászok) lesz, a másik 20 százalék szakképzett munkaerő (technikusok, szakmunkások) és csak a maradék 60 százalék lesz betanított munkás. A polgármesterjelölt jelezte: tervei szerint konkrét tartalommal bíró együttműködési megállapodás kötnének a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, a Vállalkozók Szövetségével és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal. Számítanak szakmai véleményükre.

A konferencián Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár a kkv-k 2014-2020 közötti fejlesztési és támogatási lehetőségeiről tartott előadást. Hangsúlyozta, hogy a kormány kiemelt stratégiai célja a kis-és középvállalkozások támogatása. Az állam úgy is segíti a vállalkozásokat, hogy garanciát nyújt az előfinanszírozások megoldásához és könnyíti az előleghez jutás lehetőségét.

A gazdasági fórumon többek között előadást tartott még dr. Csath Magdolna közgazdász professzor, dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Nagy András, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK