2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Európai Uniós források segítségével

2014. február 10. hétfő, 19:11
Címkék:

2007-2013 között negyven milliárd forintnyi támogatásról született döntés - 45 darab pályázat kapott uniós forrást - 2013 kiemelkedő év volt. A 2007-2013 év közötti programozási időszakban nagyságrendileg negyven milliárd, forint Európai Uniós támogatási forrás odaítéléséről született támogatási döntés Zalaegerszeg vonatkozásában.

A forrásszerzés szempontjából a 2009-es (több mint 14 milliárd) és a 2013-as év kimagasló értékeket mutat. Ha azonban a 2009-es évi adatnál kivesszük a 76-os főút zalai szakaszának burkolaterősítését támogató mintegy 9 milliárdos forrást, egyértelműen azt az eredményt kapnánk, hogy 2013-ban jobban sikerült teljesítenie, mint az előző években.

A városi közgyűlés legutóbbi ülésén tájékoztatták a képviselőket a Zalaegerszeget érintő uniós forrásokról. Megállapítást nyert, hogy az elmúlt közel hét évben 45 darab 100 millió forint vagy azt meghaladóan, Zalaegerszeg székhellyel bejegyzett pályázat kapott támogatást. Ezek közül 13 forráskerete az 500 millió forintot is meghaladta. Természetesen fontos tudni azt is, hogy több esetben a pályázat megvalósítása nem kizárólag a zalai megyeszékhely közigazgatási területén belül valósul meg, vagy a zalaegerszegi kedvezményezett csupán konzorciumi partnerként szerepel a projektben.

Az elmúlt hét év legnagyobb értékű fejlesztési források a közlekedés, az egészségügy, a felsőoktatás, a környezetvédelem, a közműhálózat fejlesztését érintő projektekre, valamint a város-rehabilitációs intézkedésekre érkeztek Zalaegerszegre. Forrásszerzés szempontjából a 2013-as esztendő rendkívülinek mondható az önkormányzat szempontjából, hiszen csak ebben az évben egymilliárd forinttal több uniós fejlesztési forrást ítéltek meg az önkormányzatnak. Összehasonlítva a szombathelyi és a nagykanizsai önkormányzatnak ítélt támogatásokat a zalaegerszegivel, ez utóbbi megyeszékhely áll a dobogó első helyén.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK