2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Eszközbeszerzés 260 millióból

2015. január 20. kedd, 18:03
Címkék:

Kétszázhatvan millió forintos beruházással fejlesztik a zalaegerszegi hulladékszállítási rendszert, az Új Széchenyi Terv KEOP programjából támogatott projekt adásvételi szerződéseit kedden írták alá a zalai megyeszékhelyen.

hulladek szerzodes2

Javul hulladékgyűjtés feltételrendszere

A 21. században egyre inkább a zöld gondolkodásra, a környezet védelmére, az egészséges életmódra fel kell, hogy forduljon figyelmünk – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester, aki hozzátette, hogy ezen gondolatok jegyében indították útjára az ökováros programot négy éve. Ennek keretében kezdték meg a mostani beruházás előkészítését 2013-ban. A pályázatot 2013 nyarán nyújtották be, a döntés az év végén született, a támogatói szerződést 2014 márciusában írták alá. A polgármester jelentős nevezte az elnyert támogatást, ami a mintegy 260 millió forintos költség 95 százalékát biztosítja. Az önkormányzati önerő csupán öt százalék.

A technikai fejlesztés keretében három új hulladékgyűjtő járművet és tíz mérlegelő berendezést állítanak üzembe 196 millió értékben. Közel ezer darab hulladékgyűjtő edényt és konténert vásárolnak 25 millió forintot meghaladó összegért, továbbá 19 darab GPS fedélzeti egységet és járműkövető rendszerprogramot mintegy 7 millió forintért.

hulladek szerzodes1

A város a közbeszerzési pályázatok nyerteseként a M-U-T Hungária Kft.-vel, a Siex Kft.-vel, valamint a Navi-Gate és a NavCenter Kft. által alkotott NG-NC Konzorciummal kötötte meg kedden a megállapodásokat. A szerződések értelmében 120 vagy 150 napon belül beszerzik és beüzemelik a szükséges eszközöket.

A polgármester kitért arra is, hogy a hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésére, informatikai korszerűsítésére szolgáló projekt része volt több szemléletformáló, ismeretterjesztő rendezvény is. A városi eseményeken és oktatási intézményekben tartott programokra további 13 millió forintot fordítottak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK