2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Délután több gépet is elszállítana a lízingcég

2012. február 03. péntek, 11:56
Címkék:

A Malév repülőgépeit szolgáltató amerikai lízingcég kora délután kilenc gépet szállítana vissza írországi bázisára - értesült péntek délelőtt az MTI.

 

Az MTI úgy tudja, hogy 14 órától hat percenként szállna fel a kilenc repülőgép, amelyeket az írországi bázisra vinne vissza az International Lease Finance Corporation (ILFC).

Az MTI értesüléseit nem erősítette meg a Malév, az ILFC amerikai, illetve holland irodái eddig nem reagáltak az MTI megkeresésére. Az Index úgy tudja, hogy az ILFC terve kútba eshet, mert egyetlen Malév-pilóta sem vállalta a munkát.

Berényi János, a Malév igazgatóságának elnöke és Limburger Lóránt megbízott vezérigazgató pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a cég tárgyal a repülőgépek lízingcégével, és a lehető legrövidebb időn belül visszaadják az utasszállítókat.

A Malév hétfői igazgatósági ülése után a vezetés azt közölte, hogy megállapodás született az ILFC amerikai lízingcéggel, amely továbbra is biztosítja a társaság folyamatos működéséhez a repülőgépeket. A Malév 2001 novemberében írt alá lízingszerződést a Los Angeles-i székhelyű, elsősorban repülőgépek lízingelésével foglalkozó ILFC-vel 18 Boeing 737 Next Generation repülőgépre.

 

További hírek a Malév leállásával kapcsolatban:

A British Airways megfontolja nagyobb repülőgépek Budapestre küldését

Fontolgatja nagyobb repülőgépek közlekedtetését Budapestre a British Airways (BA) a Malév leállása nyomán - közölte pénteken Londonban az MTI-vel a legnagyobb brit légitársaság médiakapcsolati igazgatója. Anthony Cane az MTI megkeresésére adott rövid nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a BA "minden lehetőséget mérlegel" a Malév utasainak megsegítésére, beleértve a megváltott Malév-jegyek átfoglalását a British Airways járataira, illetve a jelenleginél nagyobb repülőgépek forgalomba állítását a londoni Heathrow és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér között.

A British Airways napi három járatot üzemeltet Heathrow-ról Budapestre; e járatokon jelenleg Airbus A320-as repülőgépek közlekednek. A BA által használt konfiguráció alapján e gépeken a turistaosztálynak megfelelő Euro Traveller osztályon 137, az emelt szintű üzleti kategóriában (Club Europe) 15 férőhely van.

A British Airways flottájában Boeing 747-es, 767-es és 777-es repülőgépek is vannak; ezek üléselrendezéstől függően 250-450 utas befogadására alkalmasak. A BA a rövid távú, de nagyobb forgalmú európai útvonalain rendszeresen közlekedtet Boeing 767-es gépeket.

A Londont kiszolgáló öt nemzetközi repülőtér - Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton, City - közül háromra közlekednek járatok Budapestről. Heathrow-ról csak a BA gépei járnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, a Malév napi két járata a második legnagyobb londoni légikikötőt, Gatwicket használta. Ugyanerről a repülőtérről az easyJet diszkont légitársaságnak is van napi egy járata Budapestre.

A Wizz Air Budapest és Luton között jár, és innen is indulnak easyJet-járatok a magyar fővárosba.

A Malév a British Airways partnere volt a oneworld nevű globális légiközlekedési szövetségben. A oneworld három vezető légitársasága az American Airlines, a British Airways és a spanyol Iberia.

A tagok között van még a hongkongi Cathay Pacific, a Finnair, a Japan Airlines, az indiai Kingfisher, a chilei LAN, az ausztrál Qantas, a Royal Jordanian, valamint az orosz S7.

A oneworld kimutatása szerint a szövetség légitársaságainak gépei naponta átlagosan 8107-szer szállnak fel. E mércén a oneworld legnagyobb légitársasága az American Airlines, napi 3350 felszállással, a legkisebb pedig a Malév volt, napi 68 indulással a szövetség statisztikája szerint.

 

Leszállt az utolsó Malév járat

Budapest, 2012. február 3. A Malév Helsinkiből indult, a légitársaság leállása után utolsóként érkező repülőgépe száll le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Malév bejelentette az összes járatának törlését és a csoportos létszámleépítést. A Malév igazgatósága a kár minimalizálása érdekében elrendelte a magyar nemzeti légitársaság üzemszerű működésének beszüntetését. A döntés értelmében február 3-án 06:00 órától, 66 évnyi csaknem folyamatos működés után, nem szálltak fel Malév repülőgépek. 

 

utolso malev

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK