2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Bővült az Arany Bárány Hotel

2013. október 04. péntek, 08:04
Címkék:

Ünnepélyes keretek között az elmúlt héten felavatták az Arany Bárány Hotel udvari szárnyában a wellness és fitness részleget, valamint a konferenciatermet. A projekt az Európai Unió- az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával és állami támogatással valósult meg. A beruházás mintegy 262 millió forintos összköltségének ötven százaléka a támogatás mértéke. A kivitelezés 2012 február 2-án kezdődött és 2013 szeptember 30-án fejeződött be.

barany 1

Az udvari szárnyban wellness és fitness részleg várja a vendégeket

A Télikertben kezdődő rendezvényen elsőként Gyutai Csaba polgármester gratulált a beruházáshoz, majd a turisztikai fejlesztések fontosságát hangsúlyozta. Szükség van-e wellness szállodákra?- tette fel a kérdést és a válasz egyértelmű volt: Zalaegerszeg esetében igen. A turisztikai kínálat kitörési pontja lehet a városnak, a fejlesztési lehetőségeket nem szabad kihagyni, a befektetés fontos ebben az iparágban. A polgármester szólt az Arany Bárány történetéről is, utalva arra, hogy már a 18. században is vendégfogadó volt, a most felépült udvari épület helyén a huszadik század elején Gábor Béla, Gábor Miklós színművész édesapja üzemeltetett egy kis mozit.

Gratulált az idegenforgalmi fejlesztés megvalósulásához Vigh László országgyűlési képviselő is, aki szerint fontosak azok a beruházások, melyek munkahelyeket is teremtenek.

barany 2

Varga Csaba ügyvezető igazgató a szállodabővítés fontosságáról szólt, bemutatva, mi minden található az új épületszárnyban. A földszinten, az első és második emeleten új raktárhelyiségek, irodahelyiségek és irattári egységek kerültek kialakításra. A harmadik szinten egy modern technikai felszereltséggel rendelkező konferenciaterem található, míg a negyedik és ötödik emeleten a wellness, illetve a fitness részleg helyezkedik el. A Harmony Wellness Spa medenceterében és szaunavilágában jakuzzi, finn-szauna, gőzfürdő, gőzkabin, infra szauna, aroma szauna, jégkút, és egy sókád áll a vendégek rendelkezésére. A sókád különlegességnek számít. Régóta ismert, hogy a sós vizekben való fürdés, áldásos hatású egyes izületi, nőgyógyászati és bőrbetegségek kezelésében.

A fitness részleg modern gépekkel felszerelve várja a sportolni, erősödni vágyókat, valamint ugyancsak ezen a szinten van egy masszázs helyiség, valamint külön biliárdterem és csocsó szoba. Az új épületszárnyban felsorakozó szolgáltatások elsősorban az üzletemberek igényei alapján lettek kialakítva, de nem titkolt szándék, hogy a hétvégére érkező vendégeket is ide szeretnék elcsábítani. Ugyanakkor szeretnék, ha a város lakossága is igénybe venné az Arany Bárány új szolgáltatásait.

barany 3

Az új szárny Zsuppányi Gyula és az Alfaterv 2000 Kft. tervei alapján készült, a belsőépítészeti munkát Szigethy Katalin készítette. A wellness és fitness részleg hangulatában és látványában keveredik a skandináv hatás a török fürdők motívumaival és színvilágával. A letisztult, egyszerű geometrikus formákat színes mozaik-sávok, keleties minták egészítik ki. A fé nyek váltakozó színvilága is a nyugalmat, lecsendesedést szolgálja. Az új szárnyat úgy alakították ki, hogy az stílusában illeszkedjen, illetve átmenetet képezzen az Arany Bárány klasszikus épületrésze és a később hozzákapcsolt szárny között, ám a 21. század elvárásainak megfelelően.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK