2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Beruház a Zalaco

2013. június 28. péntek, 07:48
Címkék:

Közel egymilliárd forint beruházással új sütőipari üzemet létesít a Zalaco Zalaegerszegen, az északi ipari parkban - erről beszélt a közelmúltban az MTI-nek, Berta László, a Zalaco Sütőipari Zrt. vezérigazgatója.

Sütöde az északi ipari parkban

A cukrászati és a fagyasztott termékeket gyártó, kétezer négyzetméteres üzem és a hozzá kapcsolódó hűtőtároló építése már az ősszel elkezdődik. Az ipari park területén közel hatezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnokot létesítenek, kialakítják az infrastruktúrát, kiépítik a közműveket, utakat. Az üzem beindulását követően jövőre a létszámot a tervek szerint mintegy száz fővel bővítik a zalaegerszegi sütőipari cégnél - mondta a vezérigazgató. Hozzátette: a Zalaco végleges működtetése még nem alakult ki, erre több koncepció is van. A későbbiekben döntenek arról, hogy a jelenlegi, Kaszaházi úti üzemben folytatják-e a termelést.

Balaicz Zoltán alpolgármester az MTI-nek elmondta: a Zalaco a megyében és a megyeszékhelyen is jelentős iparfejlesztést és munkahelyteremtést valósít meg, ezért az önkormányzat az ipari parki beruházáshoz viszonylag kedvező, bruttó 122 millió forintos áron értékesítette a területet.

Az MTI korábbi információja szerint a cég a Kaszaházi üzemben több mint 400 dolgozót - köztük 100 szakképzett péket - foglalkoztat. Több, mint 300 féle sütőipari terméket állítanak elő, amelyhez hetente 120-130 tonna fehérlisztet használnak fel. A félkész süteményeket, pogácsákat fagyasztva szállítják az üzletekbe, ahol a helyszínen, frissen sütik ki.

A Zalaco Zrt. tavalyi árbevétele 3,2 milliárd forint volt, az évet 160 millió forint nyereséggel zárták.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK