2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Az innovatív vállalkozás a jövőnek dolgozik

2012. november 13. kedd, 19:29
Címkék:

Befejezéséhez közeledik a Mould-Tech Kft. új saját üzemcsarnokának építése a zalaegerszegi északi ipari parkban. Az autó- és elektronikai ipari beszállító cég műanyag és fém fröccsöntő szerszámok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Új telephelye kialakítására 96 millió forintos támogatást nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Programon. Az épület elkészült, ahol már a belső munkák zajlanak.

mould tech2Új üzemcsarnokot épített a Mould-Tech Kft. 

– A Mould-Tech Kft. komoly szakmai és szellemi tudást képviselő innovatív vállalkozás, amely nem a jelennek, hanem a jövőnek dolgozik – hangsúlyozta Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere a helyszíni bejáráson. A polgármester tájékoztatta a sajtó munkatársait arról is, hogy az inkubátorház bővítése, ha az idő engedi a jövő nyár helyett már tavaszra elkészülhet, mellyel újabb 150 munkahely jön létre. Egy másik vállalkozás is beköltözik az északi ipari parkba, amely 50-60 embernek ad majd munkát. A város legnagyobb cégének részleges kiesését ugyan nem pótolják, a létesülő új munkahelyek mégis jelentős szerepet töltenek be a foglalkoztatás bővítésében, hangsúlyozta.

mould tech3

Molnár Gábor, a Mould Tech Kft. ügyvezetője elmondta, az új 1500 négyzetméteres gyártócsarnok mintegy félmilliárdból épült fel hét hónap alatt a márciusi alapkőletételt követően. A termelés várhatóan 2013 tavaszán indul. Érdekeltségükbe tartozó cégek közül egy a következő év második felében szintén ide települ, újabb munkalehetőségeket biztosítva. Új technológiákat is bevezetnek, mivel a telephelybővítéstől új piacok megszerzését várják. A cég stabil működése, innovatív képessége minderre biztosíték, melyre új vevők is felfigyeltek – fűzte hozzá az ügyvezető.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK