2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Átadták hazánk legnagyobb vízkutas hőszivattyúját

2014. szeptember 24. szerda, 07:28
Címkék:

Átadták hazánk legnagyobb vízkutas hőszivattyúját, amelynek köszönhetően a szentgróti Coca-Cola Naturaqua gyárban a földgáz használatát teljes mértékben kiiktathatják - jelentette be Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára Zalaszentgróton, ahol Sámel József polgármesterjelölt (Fidesz-KDNP) és Manninger Jenő országgyűlési képviselő, megyei elnök társaságában tett látogatást.

samel1

Államtitkári látogatás a Naturaqua zalaszentgróti gyárában

Az államtitkár elmondta azt is: az új szivattyú üzembe helyezése után jelentősen csökken az üzemben a széndioxid-kibocsátás is. Hangsúlyozta: a kormány kiemelten támogatja az úgynevezett alternatív energiafelhasználást szolgáló beruházásoknak. Megemlítette, az energiatermelésben fontos szerep jut az atomerőműnek is, amely szintén nem enged széndioxidot a levegőbe.

Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő szerint a beruházás számos pozitívumot jelent a gyár számára, közvetett hasznát pedig a településen és a környéken élők élvezik.

samel2

A Naturaqua a remények szerint a jövőben még több hőmennyiséget lesz képes átadni a zalaszentgróti fürdő számára, amely talán lehetővé teszi, hogy a létesítmény ne csupán a nyári hónapokban üzemeljen, hanem egész évben álljon a vendégek rendelkezésére - ezt már Sámel József zalaszentgróti polgármesterjelölt (Fidesz-KDNP) mondta a gyárban tartott sajtótájékoztatón.

Hozzátette, amennyiben bizalmat kap a választópolgároktól október 12-én, akkor feltétlenül a tervei között szerepel egy mintegy 2 kilométeres kerékpárút megépítése a zalaszentgróti városközpont és a fürdő közötti szakaszon, valamint szálláshelyek - konkrétan egy kemping - megépítése a fürdő közelében.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK