2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Átadták az Axiál új telephelyét Zalaegerszegen

2013. március 01. péntek, 17:32
Címkék:

Új zalaegerszegi telephelyének átadását ünnepelte a bajai központú, összesen 540 főt foglalkoztató Axiál Kft. március elsején. A mezőgazdasági, építőipari, raktár-technológiai gépek értékesítésével, javításával, alkatrészek forgalmazásával foglalkozó cég 2003-ban kezdte meg tevékenységét a zalai megyeszékhelyen. Három helyen működött, míg a kanizsai úton fél év alatt megépítette új üzlet- és szervizcsarnokát több mint 500 millió forintból.

axial1

V. Németh Zsolt, vidékfejlesztésért felelős államtitkár az új telephely kapcsán azt hangsúlyozta, hogy az Axiál Kft. nem a célok és a tervek meghatározásánál tart, hanem már az eredményeket ünnepli. Mint mondta, a cég azért válhatott Magyarország egyik piacvezető szolgáltatójává, mert fennállása óta figyelemmel követi a technológiai fejlesztéseket, a nemzetközi trendeket valamint a hazai termelők kívánságait. Az Axiál Kft sikere a vidék és az ország sikere is egyben, a magyar gazdaságot ilyen teljesítmények viszik előre, hangsúlyozta. Kitért arra, hogy az agrárgazdaság jelentős szegmensét képviselő gépberuházásokra az elmúlt tíz évben 770 milliárd forintot költöttek a hazai agrárvállalkozások. Ez 30 ezer traktort, száz hektárra vetítve 2,5 traktort jelent.

Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere beszédében kiemelte, hogy az 1991-ben családi vállalkozásként létrejövő Axiál Kft. a hazai mezőgazdaságigép-eladásban 30 százalékos, az alkatrészeladásban pedig 50 százalék feletti piaci részesedéssel bír jelenleg. Az építőipari gépek eladásával és pénzügyi szolgáltatással is foglalkozó cég elmúlt évi közel 50 milliárdos árbevétele a magyar gazdaság számára is imponáló teljesítmény. A polgármester méltatta, hogy az Axiál Kft. egy nem tipikusan mezőgazdasági megyében látott perspektívát, azzal is, hogy húszéves ittlétét követően több mint félmilliárdos beruházást valósított meg Zalaegerszegen.

axial3

Vigh László országgyűlési képviselő, a zalaegerszegi választókerület elnöke kiemelte, Zala megye országosan is fontos szerepet tölt be a mezőgazdasági termelésben. Erre a bajai központú cég is felfigyelt, új telephelyével mindinkább a zalai termelők segítségére kíván lenni, ugyanakkor a helyi gazdák részéről is nagy az igény az Axiál Kft. által nyújtott szolgáltatásokra.

Magyarországon az Axiál Kft. látja el a mezőgazdasági gépeket gyártó, kutató-fejlesztő cég, a Class termékeinek kizárólagos forgalmazását és biztosítja a gépek megbízható üzemeltetéséhez szükséges szerviz- és alkatrészellátást.

Az ünnepségen Volker Class mutatta be a százéves németországi családi vállalkozás történetét, valamint a mezőgazdasági gépgyártás fejlesztésében elért nemzetközi jelentőségű eredményeit. A világélvonalat képviselő cég 1997-ben hozta létre a Claas Hungária Kft.-t Törökszentmiklóson, ahol 2012-ben adta át új fejlesztési központját.

Karl-Hubertus Reber közép-európai régióigazgató elmondta, az Axiál Kft és a Claas cég a hazai kizárólagos importőri és forgalmazási jogokat biztosító együttműködési szerződést 2000 novemberében írta alá. Mint fogalmazott, az ambíció és motiváció vezérelte együttműködés célja az, hogy minél jobb technikai megoldásokat nyújtsanak vevőik számára. Sikerüket bizonyítja, hogy az eltelt időszakban a Magyarországon megvalósult új mezőgazdasági gépberuházások közel tíz százalékát szállította a Claas, illetve a hazai képviseletet biztosító Axiál Kft.

Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője köszöntőjében elmondta: 1993-ban létrehozott első zalaegerszegi telephelyükön kezdetben csak Zetor-alkatrészek forgalmazásával foglalkoztak. Miután mindig is minőségi szolgáltatásra törekedtek, úgy bővítették tevékenységi körüket kiváló minőségű alkatrészek és magas műszaki színvonalú gépek forgalmazásával, valamint a szervizháttér biztosításával a zalai megyeszékhelyen is. A komplett szolgáltatás nyújtása alapvető elvárásként fogalmazódott meg üzleti stratégiájukban. Zalaegerszegen három különböző helyen működtek, míg nem 2011-ben döntöttek arról, hogy új telephelyet építenek. A kanizsai úton 18 ezer négyzetméternyi területen hozták létre új kirendeltségüket, ahol az épületek alapterülete 1700 négyzetméter, és ahol tizenkilencen dolgoznak.

axial2

A tulajdonos-ügyvezető hozzátette, a zalaegerszegi zöldmezős beruházást, mellyel a kinőtt régi telephelyüket váltották ki, a 2011-ben elindított telephely-fejlesztési programjuk negyedik állomásaként valósították meg. Ennek előzményeként adták át tizenötödik telephelyüket Békéscsabán, majd Dombóváron és Pécsett szintén a meglévőt kiváltva, új szervizműhelyt és alkatrészüzletet építettek. A fejlesztési programot folytatják; előbb Szolnokon létesítenek új telephelyet, majd Debrecenben.

Az Axiál Kft. azért fejlesztette zalaegerszegi telephelyét, hogy közelebb legyen a zalai és nyugat-magyarországi mezőgazdasági partnereihez, számukra hatékony és gyors kiszolgálást biztosítson, hangsúlyozta végül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK