2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

A ZÁÉV Zrt. munkáival ismét bizonyított

2013. december 27. péntek, 16:50
Címkék:

A 2013-as esztendő pozitív elmozdulást hozott az építőiparban elsősorban az uniós támo-gatású projektek felgyorsulása következtében. Ez a törekvés kedvezően hatott a magasépítésre, mely területen a ZÁÉV Zrt. a tevékenységét folytatja – vélekedett Peresztegi Imre, a nagy múltú zalai építőipari vállalkozás vezérigazgatója.

gyor innoshare

Magasépítési projektek országszerte

– A pozitív elmozdulás meglátszik vállalatunk ez évi teljesítményén is, hiszen forgalmunkat növelni tudtuk, az elmúlt évhez képest árbevételünk több mint tízszázalékos növekedést mutat. Ennek következtében erőforrásainkat meg tudtuk tartani, sőt mintegy ötszázalékos béremelést hajtottunk végre dolgozóink jövedelmét növelve. Komoly sikernek könyvelhetjük el azt is, hogy a ZÁÉV Zrt. stabilan megőrizte vezető pozícióját a magasépítési piacon és regionális tevékenységét erősíteni tudta. Országszerte jelentős projekteken dolgoztunk. Zalai cégként nagyon fontos számunkra a megye, ezért sajnáljuk, hogy az itteni megrendeléseink nem növekedtek, inkább csökkentek. Összforgalmunkban a megyében végzett munkánk értéke nem éri el a 15 százalékot. Nagyon sok vidéki feladatunk van, amit többnyire az irányítási központoktól távolabbi helyszíneken végzünk. Megvalósítási költségeik ennél fogva magasabbak, ami jövedelmezőségüket visszavetheti. Úgy vélem, minden körülményt összevetve teljesítettük üzleti tervünket 2013-ban a forgalom, a foglalkoztatás, a piaci jelenlét és pénzügyi stabilitás tekintetében egyaránt.

– Hány főt foglalkoztatnak?

– Részvénytársaságunknál 160 fő az alkalmazotti állományunk, míg leányvállalatainknál 100 alkalmazott dolgozik jelenleg. Emellett több mint száz diák ipari szakképzését biztosítjuk. Ők nagykanizsai és zalaegerszegi oktatási intézmények tanulói. Mindenképpen kiemelendő, hogy cégünknél nagyon kicsi a fluktuáció. Erős a projektmenedzsment, vagyis olyan magasan képzett szakemberek dolgoznak nálunk, akik a mai kor elvárásainak megfelelő szintű tudással, technológiai és jogszabályi ismeretekkel rendelkeznek.

zeg axial

– Térjünk rá a megvalósított projektekre. Mely munkák voltak ezek?

– Vegyük először a zalai munkákat. Idén átadtuk a Kanizsai Dorottya Kórház új sürgősségi betegellátó részlegét, valamint az Axiál Kft. új telephelyét (2. kép) Zalaegerszegen. A megyeszékhelyen a városi sportcsarnok villamos hálózatának megújításán is dolgoztunk. Jelentős feladatunk volt még a megyében az egervári várkastély (3. kép) műemléképületének rekonstrukciója. Részvénytársaságunk szinte az ország egész területén jelen van. Bükkszéken és Karcagon fedett fürdőkomplexumot, Abonyban iskolát építettünk. Idén fejeztük be a szekszárdi Agóra projektként, a Babits Mihály Kulturális Központ építését, valamint a csurgói iskola rekonstrukcióját is.

– Milyen elismeréseket vívtak ki megvalósított projektjeik?

– A szakmai elismerések mindig megtisztelőek cégünk számára. Idén a győri Széchenyi István Egyetem Új-Tudástér és INNO-Share épületeinek (1. kép) kivitelezéséért részesítették részvénytársaságunkat építőipari nívódíjban. A Vállalkozások és Munkál-tatók Országos Szövetsége Év vállalkozója díjjal tüntetett ki, mint a ZÁÉV Zrt. vezérigazgatóját a megyei szervezet javaslatára.

– Hogyan alakulnak jövő évi feladataik?

– Az idei esztendőhöz hasonló mértékű üzleti terv végrehajtását határoztuk meg 2014-re. Elképzeléseink teljesülése érdekében többek között azt várjuk, hogy növekedjenek magánpiaci megrendeléseink – ami már idén is kedvező tendenciát mutatott – a közbeszerzési eljárásokon elnyert projektek mellett. Számítunk arra, hogy a gazdaságfejlesztés hatásai az építőipari beruházásokra is pozitívan hatnak majd, és ebből a ZÁÉV Zrt. profitálhat működési területén. E tekintetben reméljük, hogy a zalaegerszegi ipari parkban is lesznek olyan beruházások, amelyeket megvalósíthatunk a letelepedő cégek számára. A belváros-rehabilitációs program keretében januárban megkezdjük a Piac téri Deák projekt kivitelezését, melyről már megállapodtunk a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt.-vel. Bízunk abban, hogy a nagykanizsai kórházfejlesztéshez hasonló egészségügyi beruházásokat indíthatunk el a megye más városaiban is.

egervar kastely

A turisztikai fejlesztések terén is jelentős referenciákkal rendelkezünk országszerte, hiszen számos gyógy- és termálfürdőt, valamint szálláshelyet építettünk az elmúlt években. A bükkszéki és a karcagi fürdőkomplexum mellett említést érdemel a Velencei-tó Kapuja projekt. A húszhektáros strand területén új kikötő- és öltöző és más funkciójú épületeket hozunk létre.

Országszerte készen állunk feladatokra, hiszen a megyén kívül Budaörsön, Pécsett, Győrben, Kaposváron és Szombathelyen divizionális egységeink működnek. Változatlanul hazánk egyik meghatározó magasépítési vállalkozása szeretnénk maradni, bízva abban, hogy jövedelmezőségünk is tovább javul 2014-ben – mondta befejezésül Peresztegi Imre vezérigazgató.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK