2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A híd utolsó eleme már a helyén

2016. május 05. csütörtök, 05:52
Címkék:

Már teljes egészében mutatja magát a 600 méter hosszú zalalövői völgyhíd, miután a közelmúltban helyére tolták utolsó elemét. A közlekedők az ütemterv szerint várhatóan október végén vehetik használatba a 13,7 milliárd forintból épülő, Zalalövőt elkerülő csaknem 11 kilométernyi új utat.

zalaovo hid net1

Októberre készül el a Zalalövőt elkerülő út

Vigh László országgyűlési képviselő a helyszíni bejáráson elmondta, a tél nem hátráltatta a munkálatokat, az építkezés az ütemterv szerint halad. Hozzátette, az elkerülő megépítését a Zalalövő belvárosát terhelő hatalmas forgalom (naponta átlagosan csaknem 5400 jármű, melynek 60 százaléka kamion) – indokolta, ami ellehetetlenítette a normális életet. A 10,7 kilométeres új nyomvonal azonban tehermentesíti a települést a nagyarányú zaj- és légszennyezéstől, és csökkenti a torlódásokat a közlekedésben.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, a kivitelezés készültségi foka 77 százalékon áll, ezzel a teljesítménnyel a kivitelező tartja a meghatározott befejezési határidőt. Az elkerülő szakaszon az aszfaltalap- és kötőrétegek a hidakhoz csatlakozó szakaszokon kívül már elkészültek. Jelenleg az alakító földmunkákon (humuszolás és árokburkolás) dolgoznak, amit a kopóréteg építése követ.

zalaovo hid net2

A Zala-folyó feletti 600 méter hosszú, nyolcnyílású acélgerenda-híd utolsó elemét április végén a végleges helyére tolták, a Zalalövő–Körmend–Hodos vasútvonal feletti felüljárót pedig április elején helyezték üzembe. A Keresztúri-patakon átívelő felüljáró építése is befejeződött, az áttöltésen már a pályaszerkezetet alakítják ki.

Pintér Antal, Zalalövő polgármestere örömét fejezte ki az építkezés készültségi foka tekintetében, melynek köszönhetően tartható a befejezési határidő. Hangsúlyozta, a település jelentős forgalom zaj- és légszennyezésétől mentesül az elkerülő út megépítésével. Kitért arra is, hogy a budafai városrészben lévő útszéli kőkeresztet – mert beleesik a védősávba – át kell helyezni. A végleges helyét a májusban kapja meg a budafai templom mellett.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK