2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Vádemelési javaslat a botfai robbantás ügyében

2012. március 12. hétfő, 17:26
Címkék:

Zalaegerszeg botfai városrészében 2011. március 7-én kora este robbanás történt, melynek során egy műhely összedőlt és több épület megrongálódott. A robbanás következtében az azt előidéző férfi elhunyt, egy másik pedig nyolc napon túl gyógyuló súlyos, másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

A nyomozás során kiderült, hogy a robbanás egy 149 milliméteres, második világháborús, 4000 gramm TNT töltetet tartalmazó tüzérségi rombológránát korongvágóval történő szétvágása közben történt. A Készenléti Rendőrség és a Honvédség tűzszerészei a helyszínen talált lőszereket, robbanóeszközöket, robbanószerkezeteket és különböző, zömmel II. világháborús fegyvereket elszállították, illetve egy részüket a településhez közeli helyszínen megsemmisítették.

A történtek miatt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya által folytatott nyomozás az alábbiak szerint zárult:

A nyomozás során több helyszínen is sor került házkutatásokra, ahol a rendőrök lőfegyvereket, lőszereket, robbanótesteket foglaltak le. A rendőrség öt személy ellen visszaélés lőfegyverrel vagy lőszerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, közülük kettő fő ellen pedig további, visszaélés robbanóanyaggal, vagy robbantószerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A nyomozás során keletkezett iratokat a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a mai napon vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek - adta hírül a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK