2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Roncsnézőben a közlekedési balesetek ellen

2014. július 22. kedd, 16:10
Címkék:

Betört szélvédő, kiszakadt kerék, utastérbe gyűrődött motor, előrecsúszott ülések, lógó légzsákok. Ilyen szomorú látványt mutatnak a balesetek helyszínelése után lefoglalt autók az Autó Fatér Kft. telephelyén, ahol sajtótájékoztatót tartott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a közelmúltban.

roncs1

Nothoff Ingrid, a megyei rendőr-főkapitányság sajtófőnöke elmondta, azért hívták roncsnézőbe a sajtó munkatársait, hogy felhívják a figyelmet a közlekedési szabályok betartására, annak okán, hogy az elmúlt egy hónapban öt személy vesztette életét, többen pedig súlyosan megsérültek a zalai utakon. A balesetes autókat azért mutatják meg, hogy ezzel is megfontolt, óvatos vezetésre intsék az embereket.

Az összeroncsolódott járműveknél Nagyné Takács Lilla rendőr őrnagy, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának helyettes-vezetője adott tájékoztatást. Elmondta, minden halálos és súlyos kimenetelű baleset két családot érint, a vétlent és az okozó félt. Egy családtag, egy hozzátartozó közlekedési balesetben való elvesztése mindig nagy űrt hagy maga után. Ezért kéri, hogy a nyári időszakban is nagyobb figyelemmel vezessenek az emberek, mert egy pillanat alatt megtörténhet a tragédia, s nem létezik olyan gépjármű, ami megvéd az ütközés hatalmas erejétől.

roncs3

A roncsok között látható volt többek között az autó, mely a Szévíz patakba borult, a 37 éves pölöskei férfi a helyszínen életét vesztette, kilenc éves nevelt gyermeke súlyos sérüléseket szenvedett. Meghalt az a 65 éves zalaegerszegi férfi, aki személyautójával kisteherautóval ütközött Pózva és Zalaegerszeg között. A felismerhetetlenségig összeroncsolódott Ford Transitban egy 25 éves zalaegerszegi és egy 20 éves söjtöri fiatalember vesztette életét a frontális ütközés következtében. Látható volt az a terepjáró, mellyel egy 66 éves horvát férfi fékezés nélkül átszakította az átkelő sorompóját Letenyénél, s az a quad motor, mellyel a 19 éves, jogosítvánnyal nem rendelkező keszthelyi fiú szenvedett halálos balesetet Gyenesdiáson.

Bemutattak egy régi, jobb kormányos angol taxit, melynek magyar sofőrje szintén elhunyt a frontális balesetben még 2011-ben. Már a telephelyen volt az a két jármű, mely a sajtótájékoztató napján a reggeli órákban ütközött egymással Bagod közelében.

roncs2

Van olyan jármű, ami már tíz éve is ott van, mert senki nem jelentkezik érte. Ezt már Fatér Imre mondta, aki a megyei rendőr-főkapitányság megbízásából biztosít telephelyet a roncsoknak. Úgy vélekedett, a látvány mindenképpen elrettentő példaként szolgál. Éppen ezért már többször tettek javaslatot a gépjárművezető képzéssel foglalkozó cégeknek, hozzák ki ide a tanulókat. Az itt tapasztaltak, látottak bizonyára óvatosabb, lassúbb vezetésre ösztönözné a gyorshajtókat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK