2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Rendőrkézen a keszthelyi sorozat-betörők

2012. augusztus 22. szerda, 14:58
Címkék:

A Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai nyomozást folytatnak Keszthely város területén, illetve a környező településeken lévő kereskedelmi egységek, valamint hétvégi házak sérelmére elkövetett betöréses-, illetve alkalmi lopások elkövetőinek felderítése, felelősségre vonása érdekében, továbbá nyomozás indult ismeretlen elkövetőkkel szemben, akik a keszthelyi Szent Miklós köztemetőben öt sírról dolog elleni erőszakkal eltulajdonítottak réz vázákat, illetve réz mécseseket – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás során három fiatalkorút és két felnőtt – egyikük többszörösen büntetett, feltételesen van szabadlábon – társukat gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozóhatóság, mely során több mint tíz vagyon elleni bűncselekmény elkövetését ismerték be. A házkutatások során bűncselekmény elkövetéséből származó dohányárut, valamint műszaki tárgyakat foglalt le a rendőrség, melyeket jogos tulajdonosaik az eljárás során már vissza is kaptak.

A többszörösen büntetett felnőtt elkövetőt a rendőrség augusztus 15-én Balatonfüreden elfogta, miután az ügyben elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben a Keszthelyi Rendőrkapitányság. A férfit őrizetbe vették, majd a rendőrség kezdeményezésére a bíróság előzetes letartóztatását rendelte el.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság kéri azon sértetteket, akiknek a Keszthely Szent Miklós temetőben lévő sírjáról a közelmúltban tulajdonítottak el réz vázákat, illetve réz mécseseket, és azt még nem jelezték a rendőrségen, azok jelentkezzenek a Keszthelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán, vagy tegyenek bejelentést a 83/312-234 telefonszámon. Bejelentéseiket az éjjel-nappal díjmenetesen hívható 107-es és 112-es segélyhívón is megtehetik.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK