2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Őrizetben a kerékpártolvajok

2012. július 30. hétfő, 16:47
Címkék:

Május utolsó hetétől több olyan bejelentés is érkezett a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra, amely arról szólt, hogy közterületről tűntek el kerékpárok. Tekintettel az azonos módszerekre: valamennyi esetben kisebb értékű, lezáratlan járműveket vittek el, a rendőrök a bejelentéseket egy eljárás keretében vizsgálták. Az esetek zömmel forgalmas helyeken, a vasútállomás, a kórház, valamint nagyobb üzletek és áruházak környékén történtek.

bringa-lop

A nyomozás során beszerzett adatok a rendőröket egy 56 éves hajléktalan zalaegerszegi férfihez vezették, akit a múlt héten fogtak el és vetek őrizetbe. Összesen 11 darab kerékpár eltulajdonítását ismerte el - tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A többi bejelentés arról szólt, hogy lezárt kerékpárokat loptak el főként a könyvtár, a piac, a Platán sor, illetve a Landorhegy környékén. Köszönhetően egy lakossági bejelentésnek, a zalaegerszegi nyomozók szombaton este ellenőrzés alá vontak egy kerékpárral közlekedő férfit, akivel szemben felmerült annak gyanúja, hogy az általa hajtott járművez nem sokkal azelőtt a helyi Vasúti ABC elől lopta el. A rendőrök a 39 éves helybeli férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

bringalop 2

A két férfi eddig összesen huszonkilenc kerékpár eltulajdonítását ismerte be, melyek közül a rendőrök hármat náluk megtaláltak, ezeket azóta visszaadták tulajdonosaiknak. Két lefoglalt jármű tulajdonosát a rendőrök keresik. Csakúgy, mint azokat a sértetteket, akik eddig még nem tettek bejelentést a rendőrségen.

A rendőrség kéri, hogy akinek a sérelmére az elmúlt időszakban hasonló bűncselekményeket követtek el, jelentkezzenek a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon személyesen (Cím: 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 45-47.), vagy tegyenek bejelentést a 107-es, illetve 112-es segélyhívón.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK