2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Nem jutott ennivalóra

2013. február 20. szerda, 15:29
Címkék:

Főleg élelmiszereket (krumplit, befőttet, tésztát, konzerveket stb.) vitt magával az a tolvaj, aki zalaegerszegi emeletes és társasházakban több tucat tárolót tört fel az elmúlt év augusztusától ez év februárig. Az elkövetőt elfogták. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatón a betöréssorozathoz használt eszközöket és a lopott kerékpárt is bemutatták.

rendorseg bunjelek1Rendőrkézen az egerszegi tárolóbetörő 

Dr. Farkas Tibor rendőr alezredes, a Zalaegerszegi Városi Rendőrkapitányság megbízott vezetője elmondta, 2013. február 15-én este fogták el azt a 38 éves férfit, aki a gyanú szerint a Landorhegyen, az Egry József utcában, a Platán soron, a Vizslaparkban, a Madách és a Kisfaludy utcában a tárolókat tört fel, és elvitt mindent, ami mozdítható; élelmiszert, műszaki cikkeket, kerékpárokat. Volt olyan helyszín, ahová többször is visszatért. A zalai rendőrök lakásában fogták el a büntetett előéletű férfit. Otthonában megtalálták a letört zárakat. Elmondása szerint azért vitte magával, hogy a zárakon hagyott nyomok alapján ne legyen beazonosítható a használt eszköz. Jellemzően, olyan emeletes házakba tört be, ahol a főbejárat műanyag ajtajú volt, mert azt könnyen ki tudta feszíteni.

rendorseg bunjelek2

G. János, miután a rendőrök elé tárták a bizonyítékokat, mindenre kiterjedő, részletes vallomást tett. Elmondta, háromtagú családjával (feleség, aki állapotos, egy gyermek) anyagi gondjaik voltak, nem jutott ennivalóra, ezért törte fel a tárolókat. (Ami persze nem menti fel a lopás vétsége alól.)

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság üzletszerűen, szabálysértési értékre elkövetett betöréses lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított ellene büntetőeljárást. Az eljárás során a Zalaegerszegi Járási Bíróság a nevezettel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK