2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Leszállás közben a földhöz csapódott a repülő

2013. szeptember 10. kedd, 08:17
Címkék:

Vádemelési javaslattal zárta a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya azt a nyomozást, amelyet vasúti, légi vagy vízi közlekedés veszélyeztetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el - adta hírül a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Zalaegerszeg - Hatház repülőtéren úgy szállt le egy kisrepülő 2012. július 19-én 19 óra 25 perckor, hogy a gép a földhöz csapódott. A girokoptert vezető férfi nem sérült meg, azonban utasa könnyű sérüléseket szenvedett. A gyanú szerint az osztrák férfi a leszállás közben elveszítette uralmát járműve felett és ezért nem tudott sikeresen landolni. A zalaegerszegi rendőrök az ügyben igazságügyi szakértői véleményt is beszereztek. A férfi gyanúsítotti kihallgatásakor elmondta a rendőröknek, hogy már megkezdte a leszállást, amikor a szélirány megváltozott, ezért nem tudta irányítani a repülőgépet, ami felborult.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vasúti, légi vagy vízi közlekedés veszélyeztetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az 59 éves F. Rainer osztrák állampolgárságú férfival szemben az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK