2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Garantálva a városlakók biztonságát

2016. március 26. szombat, 18:29
Címkék:

Rendőrségi körzeti megbízotti iroda nyílt a héten a Kertvárosban és belvárosban is, a Deák téri új ingatlanban, Zalaegerszegen.

belvaros rendoriroda2

Körzeti megbízotti irodákat adtak át Zalaegerszegen

Balaicz Zoltán polgármester belvárosi átadási ünnepségen az önkormányzat valamint a városi rendőrkapitányság és a megyei rendőr-főkapitányság közötti korrekt együttműködést emelte ki, amit számos közös rendezvény is tanúsít. Úgy fogalmazott, a belvárosi körzeti iroda létesítése is megfelelő fogadtatásra talált, ami az itt lévő üzletek és a piac kereskedőinek, nemkülönben a vásárlóknak fokozza biztonságérzetét. Az önkormányzat a több helyiségből álló az iroda kialakítására 22 millió forintot fordított. Mivel ez szomszédos a városi ügyfélszolgálati valamint a fejlesztési irodával, így egy szolgáltatási központ jött létre a belvárosban, hangsúlyozta.

Dr. Farkas Tibor városi főkapitány szükségesnek nevezte a körzeti megbízotti iroda létrehozását, hiszen az itt dolgozó két járőr figyelme a piacon, a vásárcsarnokon és a bíróságon kívül az ugyancsak forgalmas Centrum térre és az Európa térre is kiterjed. A kollégák garantálni fogják a környék rendjét, szögezte le.

Simon Kolos főtörzsőrmester érdeklődésünkre elmondta, 2009 óta teljesít szolgálatot a belvárosban, a feladatot egy éve Velegi Géza főtörzsőrmesterrel együtt végzi. Belváros lévén az ellátási terület igencsak forgalmas, hiszen a nagybuszmegállóban, a bankokban és közintézményekben sokan fordulnak meg naponta. A környék biztonságát jónak ítélte meg. Mint mondta, jelenleg a piacon esténként megforduló fiatalokkal van gond, italoznak, szemetelnek, ezért figyelmeztetni fogják őket.

Mindketten örömüket fejezték ki, hogy egy nagyon modern irodában dolgozhatnak, és jelenlétüknek köszönhetően tovább erősödhet az itt élők és az erre járók biztonságérzete.

belvaros rendoriroda1

A Kertvárosban már korábban is működött körzeti megbízotti iroda a Fehér György utcában, amit a Köztársaság út 63. szám alá költöztettek át egy újonnan kialakított helyiségbe.

Galbavy Zoltán városrészi önkormányzati képviselő a kertvárosi iroda átadásán elmondta, hamarosan a Köztársaság út felől is kihelyeznek egy rendőrség feliratú táblát. Utalt a rendőrséggel való jó kapcsolatra, így a közeljövőben ismét megrendezik a kerékpáros KRESZ versenyt, szeptemberben pedig baleset- és bűnmegelőzési fórumot tartanak. A két megbízott munkáját segítendően jövőre két laptopot szeretnének vásárolni.

Az önkormányzat és a rendőrség további irodák nyitását tervezi. A következőt várhatóan a Landorhegyen adják át.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK