2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Fantomcégek a falusi focipályán

2012. július 25. szerda, 15:13
Címkék:

Egy Zala megyei vállalkozás jelentős adótartozást halmozott fel, ezért a NAV végrehajtói megjelentek a cég bejelentett székhelyén, amely, mint kiderült, a falucska focipályájának öltözője. A zalai cég székhelyeként bejelentett futballpálya és annak öltözőépülete üres volt, amikor a végrehajtók megjelentek. Az épület falára egy rajzszöggel kitűzött gépelt papíron a keresett vállalkozás neve nem, ellenben másik öt, kereskedelmi, valamint építőipari tevékenységet végző cég neve szerepelt. A feltüntetett cégek tulajdonosai ugyan megegyeztek a szóban forgó vállalkozás tulajdonosaival, ám egyetlen, bármiféle működésre utaló jelet sem találtak a Zala megyei végrehajtók.

focioltozo

Ideális telephely? (Illusztráció)

A cégnyilvántartás adatai szerint az eljárás alá vont vállalkozás csupán székhellyel rendelkezik, más telephelye nincs, tevékenységi köre fémmegmunkálásra, fémszerkezetgyártásra, szerszámgyártásra terjed ki - tájékoztatta szerkesztőségünket a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának sajtószóvivője.

A társaság a megalakulása utáni fél évben mintegy 60 millió forint általános forgalmi adó kötelezettséget vallott, fizetési kötelezettségének viszont nem tett eleget. Ezen kívül más adónemekben is nagyobb összegű tartozást halmozott fel.

Mivel a társaságok székhelye megkérdőjelezi azok szabályszerű működését, a megyei adóigazgatóság értesítette a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságát, továbbá kezdeményezte a társaság felszámolását.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK