2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Az orgazdánál ütöttek rajta az ékszertolvajokon

2013. január 09. szerda, 12:07
Címkék:

Éppen az értékesítés perceiben az orgazdánál ütöttek rajta a rendőrök azon a bűnbandán, kiknek tagjai keszthelyi, hévízi, vonyarcvashegyi, balatongyöröki és cserszegtomaji nagy értékű családi házakat törtek fel. A tetten éréskor a hölgy elkövető ruházata alól negyvenöt darab arany ékszert húztak elő. A jelentős értékre elkövetett betöréses lopások részleteiről ma tartottak sajtótájékoztatót a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságon.

rendorseg ekszer2

Dr. Horváth István rendőr alezredes, a keszthelyi kapitányság vezetője elmondta, Székesfehérváron 2013. január 3-án fogták el a gyanúsítottakat, köztük az orgazdát. A keszthelyi kapitányságra előállított hat fő közül ötöt 30 napos előzetes letartóztatásba helyeztek, egy főt szabadlábon hagytak. A személyek ellen jelentős értékre elkövetett betöréses lopás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Az alacsony iskolázottságú gyanúsítottak életkora 26 évtől 40 évig terjed, hárman keszthelyiek, a három másik pedig tapolcai, vasvári és budapesti lakhelyű. Első bűncselekményüket az elmúlt év márciusában követték el.

rendorseg ekszer1

A lefolytatott házkutatásokkal együtt hatvan arany ékszer (óra, karkötő, fülbevaló stb.) került elő. Emellett lefoglaltak két személygépkocsit (az egyiket a tettenéréskor), melyet a bűncselekmények elkövetésére használtak. A rendőrség munkája természetesen kiterjed arra is, hogy a jogos tulajdonosok mielőbb visszakaphassák eltulajdonított értékeiket.

rendorseg ekszer4

Az ügy további részleteiről a nyomozás érdekében többet nem árultak el. Így azt sem, hogy a házkutatás során hogyan kerültek egyes ékszerek azon személyekhez, akik nem tudták igazolni azok eredetét.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK