2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Áttörte a határátkelő sorompóját

2012. május 21. hétfő, 14:16
Címkék:

Vasárnap éjjel a 74-es főúton Nagykanizsa felől haladt egy Renault típusú személygépkocsival egy zalaegerszegi nő, aki a 43-as kilométerszelvénynél – elmondása szerint – egy úttesten áthaladó róka miatt jobbra kormányozta járművét, amitől lesodródott az útpadkára, majd a gépkocsi tetőlemezére borulva állt meg. A nő nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

 baleset attort

Vasárnap délután egy spanyol rendszámú Opel (képünkön) megállás nélkül, a sorompót áttörve, nagy sebességgel lépett át a Letenyei Határátkelőhelyen, majd továbbhajtott Budapest irányába. Az Autópálya Alosztály járőrei hamarosan ellenőrzés alá vonták a törött szélvédőjű járműben utazó két spanyol férfit, majd a vezetővel szemben a közlekedési szabályszegés mellett tiltott határátlépés elkövetése miatt is szabálysértési eljárás indult. Személyi sérülés nem történt a baleset során.

Vasárnap délután egy Renault típusú személygépkocsi vezetője a 7-es főút nagykanizsai elkerülő szakaszán balra kanyarodott a Hevesi utca irányába, mely során összeütközött egy szemből érkező motorkerékpárossal. Az elsődleges adatok alapján a motoros és a személygépkocsi egyik utasa nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

Pár órán belül elfogták vasárnap a rendőrök azt a 14 éves fiút, aki a gyanú szerint sarokcsiszolót és damilos fűkaszát tulajdonított el egy lovászi telephelyről. Gyanúsítottkénti kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Kányavárról érkezett bejelentés a rendőrségre szombaton este, miszerint ott egy lakatlanul álló ház bejárati ajtaját ismeretlen elkövető betörte. A rendőrség hamarosan előállított egy helybeli férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy több felszerelési tárgyat eltulajdonított a házból, amelyek egy része a férfinél tartott házkutatás során elő is került.

Szombaton reggel a nagykanizsai Űrhajós utcából kanyarodott a Magyar utcára egy Suzuki típusú személygépkocsit vezető nő, ahol összeütközött a védett útvonalon közlekedő BMW típusú személygépkocsival, amely hátuljával egy ingatlan kerítésének ütközve állt meg. A BMW-t vezető férfi nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az elmúlt hétvége (péntek – vasárnap) közlekedési mérlege Zala megyében:

Zala megye közútjain tíz közlekedési baleset történt, ketten szenvedtek halálos, ketten nyolc napon túl gyógyuló súlyos és hatan nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléses kimenetelű balesetet. A jelölt időszakban a zalai rendőrök kettő személygépkocsi vezetőjével szemben intézkedtek ittas járművezetés miatt, őket mintavételre kötelezték – tájékoztat közleményében a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK