2024.07.04., csütörtök - UlrikZalaegerszeg időjárása

Archivum

Hétvezér Történelmi Kalandpark

2014. november 30. vasárnap, 15:50
Címkék:

A 7 Vezér Történelmi Kalandpark

A Kalandpark megálmodói azt a célt tűzték ki, hogy egy többgenerációs család mindegy egyes tagja élmény dús kikapcsolódáshoz juthasson. A helyszín tökéletesen illeszkedik a nemzeti alaptanterv követelményeihez is, amely a cselekedve tanulást támogatja, így a megszerzett tudás a gyakorlatban hasznosulhat.

hetvezer-tortenelmi-kalandpark

A Kalandpark észrevétlen segíti a honismeret és a honszeretet kialakulását és erősödését. A Kalandpark látogatása olyan élmény együttest kínál, amely nem csak a szemnek, szájnak, hanem a testnek és az elmének is "ingere”. A magyar királyok arcképcsarnoka és a jurta sátrak állandó kiállítása a térség honfoglalás kori történelmét egyedülálló módon mutatja be. A jurta sátrakban található állandó kiállítás a térség legújabb régészeti és antropológiai kutatásaira és az elérhető leghitelesebb történelmi forrásokra támaszkodva szemléletesen és nagy tudásanyaggal szórakoztatva tanítja a látogatókat.
Ezen kívül a játszás és a gasztronómiai különlegességek biztosítják, hogy a család minden korosztálya igazán kikapcsolódhasson.

Mit találsz a Garabonciás Történelmi Kalandparkban?

7 vezér jurta tábort: 7 db mongol típusú sátor, bennük a honfoglalás képes története és korabeli tárgyak, eszközök, ruhák kiállítása.

Hanna hercegnő várát: 240 m2 alapterületű téglavár, 4 őrtoronnyal, 120 m2 színpaddal, 160 m2 küzdőtérrel, 160 m2 kerengővel és az alatta lévő árkáddal, a Magyar Királyok Arcképcsarnoka, 52 magyar király arcképének kiállításával.

Lovas pályát: Lovaglásra, akadályhajtásra, díjugratásra alkalmas pálya.Íjászpályát: 4 beállásos pálya, különböző íjakkal. Elektromos quad pályát: 4 éves kortól 104 éves korig.

Kötélpályát

2 db várjátszóteret

Sajtüzemet: a saját tej feldolgozására. Tej, túró, tejföl, tejszín, joghurt, vaj, sajt előállítására alkalmas.

Látványkonyhát: Kültéri grill konyha, kenyérsütési lehetőséggel. A honfoglalás korától napjainkig tartó képzeletbeli időutazást kínál a park, amely lehet tréninghelyszín, különleges esküvő vagy zöld tábor helyszíne is.

Az árak rész http://www.garabonciaskalandpark.hu/?page_id=40

A jegy magában foglalja a 7 Vezér Történelmi Kalandpark 2 állandó kiállításának a megtekintését:

A 7 jurtában a honfoglalást mutatjuk be a jelenkor legújabb kutatásainak felhasználásával és a várban az 52 magyar király arcképcsarnokával.

A jegy megvásárlása feljogosít még a két várjátszótér és a kötélpálya használatára is.

Minden felnőtt jegy mellé 3-3 db Garabonciás tallért adunk, melyekkel az alábbi szolgáltatások vehetők igénybe:
– az íjász pályán 5 lövés,
– 2-5 kör elektromos quad-dal(méret függvénye),
– 5 perc lovaglás vagy pónizás,
– saját termékekből (mangalicazsíros vagy tepertőkrémes kenyér, kolbász,házi sajt) kóstoló- a Garabonciás Farmon az állatsimogatás, a magház- és a konyhakert megtekintése vezetővel.

Exkluzív belépő: 4990 Ft/fő, amely a fenti szolgáltatásokon túl tartalmaz egy snack ebédet vagy egy Dermalive kapszulás kezelést amely az Aphrodite Hotelben vehető igénybe.

Szekér indulása a zalakarosi Hotel Venus*** és Aphrodite Hotel**** bejáratától, minden nap: 10-kor és 13:30-kor, előzetes jelentkezés alapján.

Nyitva tartás: 10 órától 17 óráig, előzetes egyeztetéssel 19 óráig.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK