2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Lecsó nap a piacon

2013. szeptember 01. vasárnap, 17:54
Címkék:

A termelői hozzávalók bőségének közepette helyben főzött lecsó kóstolóval várták a nyár utolsó napján a zalaegerszegi piac vásárlóit. Bíró László, az Arany Bárány Szálloda szakácsa mellett Gyutai Csaba polgármester főzte és kínálta a szezonális menüt.

lecsonap 1

A Vásárcsarnokot és a hazai termékeket népszerűsítő programokban paradicsom és lecsó nap volt soron. Az előbbiből közel 2500 fajta található meg a világon (fekete paradicsomtól a zöldig, csíkos, mini és óriás változatban), az utóbbiból pedig szinte ahány ház annyiféle összeállítású létezik. Jelen esetben natur, virslis, rizses, kolbászos és tarjás lecsó készült. Miközben főttek az ételek, sok információ hangzott el a főzési titkokról, a paradicsomról és dr. Nagy Györgynek köszönhetően növényvédelemről.

Gyutai Csaba bográcsban készített 150 adagos lecsót. Kérdésünkre válaszolva elárulta, hogy szívesen főz, ha szabadideje engedi. Hagyományos ételek híve, de vannak saját receptjei, melyek kedveltek a családban. A lecsóról elmondta, 15kg paradicsomból, 3 kg hagymából, 3 kg paprikából készült, füstölt szalonnával és fokhagymával. A főzésben közreműködött Horváth István a Vásárcsarnok vezetője.

lecsonap 2

A bogrács gyorsan kiürült, s a polgármester szíves jelenlétét mutatja, hogy más programja kárára osztotta az érdeklődőknek a saját készítésű villásreggelit. A program végén díjazták a legnagyobb és a legkülönösebb formájú paradicsomokat, valamint a legtöbb fajtát termesztő termelőket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK