2024.11.26., kedd - VirágZalaegerszeg időjárása

Archivum

Immunerősítés parlagfű-kivonattal

2012. szeptember 10. hétfő, 14:37
Címkék:

A természetet nem ismerő ember saját magát sem ismeri, nem is gondolja, hogy ő is a természet része. Ezzel fokozatosan elveszti azon ösztönöket, amivel segíteni tudna magán. De a legjobb tanító a szükség - mondta többek között Csillag Vilmos, akit országszerte csak "Sárkányfüvesként" emlegetnek. Az általa gyártott étrend - kiegészítők közül a parlagfű kivonatra sokan felkapják a fejük, kivált, hogy többek között a parlagfű allergia megszüntetésére is ajánlja a teljesen natúr készítményt.

Vissza az ösztönökhöz!

csillag-vilmos

Az eredetileg mezőgazdasági mérnök zalaegerszegi férfi saját betegségét gyógyítandó fordult a természethez. Aztán a nála bevált növényeket kérték a barátok, ismerősök, s ez indította el, hogy komolyan foglalkozzon a kivonat készítéssel.

- Az egyik miskolci vásáron neveztek el sárkányfüvesnek a zöld esőkabátom miatt. De én ezt nem bánom, mert keleten a sárkány a szellemiség és egészség képviselője. A saját problémámra kerestem megoldást miközben észrevétlen "gyógynövényessé" lettem. De bárkinek azt tudom javasolni, aki panaszkodik az életére, hogy olyan dologgal foglalkozzon, amire szükség van. Élelmiszerre, egészségre pedig mindenkinek szüksége van. A többi csak ezután következik a hasznossági listán. A mai kor problémája a mesterséges igénykeltés, a kényelem, a természetes életmódtól és magától a természettől való elszakadás. Az emberek elszoktak tőle, hogy magukért tegyenek valamit. Arra várnak, hogy valaki mondja meg, mit csináljanak. A gyógynövény használatnál átfedések vannak, mindenkinek ki kell tapasztalni, neki mi a legjobb. Például a magas vérnyomásra van akinek a medvehagyma, másnak a fagyöngy az előnyösebb. Csak, hogy ezt megtudjuk, ahhoz tapasztalni kell. Azt is döbbenten látom a hozzám fordulóknál, hogy vannak, akik kifejezetten ragaszkodnak a betegségükhöz - mondta Csillag Vilmos. - Sok betegség gyógyszere ott van az emberek orra előtt, vagy inkább lábánál, de sajnos már a falusi emberek közül is kevesen ismerik fel ezt. A munkám részének tekintem, hogy minél több emberrel beszélgessek ezekről a kérdésekről. A termékeimet ezért sem adom viszonteladókhoz, mert akkor személyes jelleg szűnne meg. A tapasztalatcsere, a bizalmas légkör alapvető. De bízni kell a természetben is. Az én kivonataimban nincs tartósítószer, miközben ma mindenbe plusz adalékot akarnak tenni. Inkább hinni kéne, abban, hogy a természet jól elvégzi magától is a dolgát. Erjedés után is fogyaszthatók a gyümölcsök, borok, vagy a házi tej, csak más lesz az állaga, ízvilága. Érdekes egyébként, hogy míg a falun elveszik az ősi tudás, a városokban élő, főleg értelmiségi rétegből kezdenek visszafordulni a natur dolgokhoz.

- Meséljen egy kicsit a parlagfű kivonatról.

- Mivel saját tapasztalatok alapján adok másoknak tanácsokat, ezért csak az általam kipróbált növényekkel foglalkozom. Köztük van a parlagfű is, melyet manapság nagy divat általános bűnbaknak kikiáltani. Igaz, hogy vannak, akik allergiások rá, de ennek oka nem a növényben, hanem a szennyezett környezetben és a legyengült immunrendszerben keresendő. Egy nagyon erős, ellenálló növényről van szó, tehát ha elfogyasztjuk, pontosan ezeket a tulajdonságokat adja át nekünk is. Vagyis erősíti az immunrendszert, javítja az állóképességet. Csak meg kell nézni, ahogy a növény a legnagyobb szárazságot is túléli. Most is éppen egy kis esőre várok, amitől a növény egyből felélénkül és akkor tudom folytatni a gyűjtést - teszi hozzá. - Persze nekem is bátorság kellett először a kipróbáláshoz, és kellemes tapasztalat volt, hogy megnövelte a munkabírásomat. Tavaly a Magyarok Szövetsége Országos Vásáron termékdíjat is kaptam a kivonatért. A gyártását megőrizném családi kincskét, mert megdolgoztam, megszenvedtem érte, hibáztam, tapasztaltam mire rájöttem, hogyan lehetne az egész év során tartósítószer mentesen tárolni a kivonatot. Foglalkoztat az ősi magyar konyha kultúrája. Innét is vettem néhány ötletet, hiszen őseink mind az őt alapízt (édes, sós, keserű, savanyú, csípős) alkalmazták az ételekbe - árult egy kis műhelytitkot végül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK