2024.11.27., szerda - VirgilZalaegerszeg időjárása

Archivum

Egyél környezettudatosan!

2011. november 09. szerda, 09:00
Címkék:

Az íz az ételek lelke, mely tulajdonság csakis a helyi (hazai) előállítású élelmiszerek sajátja. Azzal, hogy helyi ételt fogyasztunk, egészségünket óvjuk, környezetünket védjük. Kifejezetten a környezettudatos táplálkozást népszerűsíti a Helyi Termék és Védjegy Ház, amely november 7. és 26. között várja a látogatókat a zalaegerszegi Göcsej Üzletházban.

 

vedjegyhaz3

 

A helyi termékházban ismereteket árulnak

A Humánesély Nonprofit Kft. projektje népszerűsítő, ismeretterjesztő kampányt valósít meg, melynek részeként hozta létre a Helyi Termék és Védjegy Házat. A létesítményben, ahogy Buza Beáta projektmenedzser fogalmazott, nem terméket, hanem tudást és ismeretet árulnak. Filmvetítéssel, ki mi tud?-dal, együnk különbséget!, mérjünk különbséget! valamint védjegy-játékkal várják az általános és középiskolás csoportokat. A védjegyházat bárki az utcáról is felkeresheti.

A film azt mutatja be, hogy a Göcsejben minden élelmiszer megterem, ami csak a mindennapi étkezéshez szükséges. Tehát mindenből van helyi termék – hangsúlyozta Magai Ágota, Becsvölgye polgármestere, aki bemutatta kistérségi társulásuk által létesített Göcsej Védjegyet, amit tizenhat termelő használ termékein jelenleg.

 

vedjegyhaz2

 

Fontos, hogy a környezettudatos táplálkozás ismerete eljusson a fiatalokhoz is. Minden mindennel összefügg, így az is, hogy amit elfogyasztunk, annak ára képletesen szólva megjelenik egészségünk és a természet számláján – emelte ki Doszpoth Attila alpolgármester köszöntjében. Utalt arra, hogy Zalaegerszegnek, mint a Göcsej fővárosának, fel kell karolnia ezeket a programokat, melyeket az Új Széchenyi-terv is támogat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK