2024.07.03., szerda - Kornél, SomaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sikeres évadot zárt a zalaegerszegi Griff Bábszínház

2024. június 13. csütörtök, 20:29
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Megtartotta évadzáró társulati ülését a zalaegerszegi Griff Bábszínház. Szűcs István igazgató a sajtónyilvános eseményen – melyen részt vett Balaicz Zoltán polgármester is – többek között elmondta, hosszú, ám sikeres évadon vannak túl.

A Misi mókus volt a legkedveltebb

Az utóbbi négy évben a legtöbb nézőt fogadták. Változatos, szakmailag kiváló programot bonyolítottak le. Összesen 274 előadást játszottak és az eddigi számítások szerint 33805 néző látta a produkciókat.

Bartal Kiss Rita, Vári Vivien, Szolnok Ágnes és Szűcs István

Az évad során volt egy- és kétszereplős előadásuk, de olyan is, ami szinte az egész társulatot megmozgatta. Zenés bábjátékot, klasszikus mesét és szöveg nélküli mozgásszínházi produkciót is láthatott a közönség. A legsikeresebb darab a Misi mókus kalandjai volt, amit 58 alkalommal játszott a társulat. Az elmúlt hónapokban többször szerveztek hétvégi családi programot és babaszínházi előadást is. Utóbbi műfajt a következő évadban gyakoribbá tennék.

A társulati ülésen díjakat is kiosztottak: a legtöbbet játszó színésznek járó „Sztahanov-díjat” megosztva Szolnok Ágnes és Vári Vivien kapta. A Kenguru-díjat pedig Kassay Márton vehette át. Ez az elismerés annak a színésznek jár, aki a saját maga szintjét megugorva, a komfortzónájából kilépve teljesített. A díjakat Bartal Kiss Rita művészeti vezető adta át.

A társulati ülés résztvevői

A Griff társulata a nyár folyamán több fesztiválon is részt vesz, a Tündérkeresztanya című előadással például Kecskeméten vendégszerepelnek. Szűcs István azt is elmondta, hogy a következő évad augusztus 22-én indul, ekkor kezdődnek az első próbák. Addig minden társulati tagnak jó pihenést kíván.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK