2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Harmincadik évadnyitó, forgataggal

2012. szeptember 18. kedd, 17:32
Címkék:

Az idén harmincadik évadját kezdi meg a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata. A jubileumot közönségcsalogató forgataggal és gálával indították.

szinhaz-forg 1

30 évvel a háta mögött a nyíregyházival együtt az ország legfiatalabb színházai közé tartozik a zalaegerszegi. Fiatal kora ellenére felnevelt már legalább egy színházbajáró generációt a városban és annak környékén. Ők nosztalgiázva ülhetnek ismét az idén három "visszatapsolt", múltidéző, de új köntöst kapó darabra. Ilyen lesz az első bemutató is október 12, a Bölcs Náthán drámai költemény. De addig is míg fellebben a függöny, a közönség bekukkanthatott a kulisszák mögé. Immár harmadik éve rendezi meg a színház azt a forgatagos délutánt, ahol színházbejárás, az új tagok bemutatkozása és műsor várja az érdeklődőket. Az idén is sokan éltek ezzel a lehetőséggel. Hat csoportot vezettek körbe a színészek (Kovács Olga, Szakály Aurél, Urházy Gábor László) öltözőkön, kelléktáron, és minden titkos zugon keresztül, bemutatva a színfalak mögötti labirintusszerű építményben való közlekedést is.

szinhaz-forg 2

Később dr. Besenczi Árpád igazgató mondott köszöntőt, bemutatkozott az idén 37 fős társulat három új tagja, Kató Balázs, Mikita Lilla és Farkas Gergő. A gyermekeket Ecsedi Erzsébet és Ecsedi Csenge vitte a bálnabálba. Az elmúlt 30 évet divatbemutatóba ágyazva idézte fel a társulat néhány fiatal tagja. Az esti gálán köszöntőt mondott Gyutai Csaba polgármester és többek között fellépett Egervári Klára, érdemes művész, a színház örökös tagja, aki 30 éve hű a Ruszt József vezetésével indított zalaegerszegi teátrumhoz. De részt vettek az ünnepélyen a színház történetében meghatározó személyek, így Halasi Imre korábbi direktor, aki György János színművésszel együtt örökös tagságot nyert. Elismerték azon munkatársakat (Szőke Julianna, Fitos Ferenc, Nagy Ferenc, Rákosa Tibor, Székely Tibor) is, akik a kezdetektől a színházban dolgoznak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK