2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Macskássy Izolda kiállítása

2012. október 09. kedd, 16:32
Címkék:

Macskássy Izolda festő -és grafikusművész alkotásaiból nyílt kiállítás a közelmúltban a zalaegerszegi Apáczai ÁMK galériájában. A tárlat a 25 éves fennállását ünneplő intézmény jubileumi programjainak része.

macskasizolda 1

Selyemkollázsok a falon

A kultúra megtartó erejét hangsúlyozva köszöntötte a megjelenteket Bogdán Marianna, a művelődési központ igazgatója, majd Balaicz Zoltán alpolgármester és Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója nyitották meg a kiállítást. Az alpolgármester méltatta az 1987. szeptemberében megnyílt ÁMK munkáját, ahol rendszeresen és magas színvonalon szolgálják a művelődés ügyét a hagyományos, illetve az egyedi rendezvények alkalmával. Ezt követően Macskássy Izolda életét ismertette röviden: elmondta, a marosvásárhelyi származású festő-grafikus 1971 óta magyar állampolgár és első magyar művészként állított ki az Európai Parlamentben.

Besenczi Árpád a művész kedvenc költőjétől, József Attilától választott versrészlettel, illetve az alkotó folyamatot dicsérő Márai Sándortól idézett szavakkal tette ünnepélyessé a megnyitót.

A selyem kollázsokat készítő alkotóművész betegsége miatt nem tudott jelen lenni az október 20-ig látható kiállítás megnyitóján, de telefonos kapcsolat révén személyes varázsa mégis megjelenhetett.

Bogdán Marianna és Balaicz Zoltán a kiállítás alkalmával mondott köszönetet az intézményben dolgozó népművelőknek, Andris Csillának, Geigerné Léder Anitának és Kelemen Gyulának, akik 25 éve szervezik az intézmény rendezvényeit, valamint Wohner Csabának, aki a közművelődési részt irányítja jónéhány éve.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK