2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Arcok és pillanatok képeken

2013. június 28. péntek, 19:58
Címkék:

"Portrék és életképek" címmel Gál Cecília fotóiból nyílt tárlat a zalaegerszegi Art Moziban. A zalai születésű fotóművész harminc éve Egerben él, s évek óta járj a világot. Megfordult többek között Ausztráliában, az arab világban, és több távol-keleti országban is. Főleg a portrék érdeklik, ám fotóin az egzotikus országok hangulatát és kultúráját is megörökíti.

img 0095.2

Távoli kultúrák az Art Moziban

A Folkish együttes alkalomhoz illő zenéje után, az alkotót Kondor Anita, a Keresztury Dezső VMK igazgatója köszöntötte, majd Balaicz Zoltán alpolgármester ajánlotta a kiállítást az érdeklődők figyelmébe.

img 0069.2

A megnyitón Gál Cecília elmondta: 60 fotót hozott el a zalaegerszegi kiállításra. A válogatás nagyon nehéz volt, hiszen mindig lehetne még egyet választani. Bízik benne, ha valaki ránéz a képeire, ha nem is járt még az adott országban, valamit mégis megérez az ottani mindennapok hangulatából.

Mint mesélte: nem minden országban szeretik az emberek ha fényképezik őket. Az arab országokban a nőket alig lehet lencsevégre kapni, Ázsiában viszont közvetlenebbek. Az is kultúránként változik, hogy például a gyerekek hogyan viszonyulnak a kamerához. Volt, hogy valaki hozta a barátait is, és egy egész seregnyi gyerek gyűlt össze. Máskor viszont hiába kísérte több tucat gyerek, mikor elővette a fényképezőgépet, elfutottak.

img 0054.2

Mint mondta, azért fotóz szívesen portrékat, mert a szemekben megmutatkozó érzelem lenyűgözi.

Gál Cecília kiállítása július 27-ig látogatható az Art Moziban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK