2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Elismerés a Balatoni Múzeum igazgatójának

2013. április 29. hétfő, 19:58
Címkék:

Havasi Bálintot a Balatoni Múzeum igazgatóját Pulszky Károly díjjal tüntették ki. A díjat 2013. április 26-án a Magyar Természettudományi Múzeumban a Pulszky Társaság Közgyűlésén vehette át - adta hírül sajtóközleményében az intézmény.

A legnagyobb taglétszámmal rendelkező hazai múzeumi szervezet a Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület a Pulszky Károly díjat olyan 40 évnél fiatalabb muzeológusnak vagy restaurátornak illetve közművelődési szakembernek adja át évente egyszer, aki irányító, elméleti vagy gyakorlati munkájával jelentős mértékben hozzájárult a magyar múzeumügy fejlődéséhez, a múzeumokban őrzött tudás széleskörű társadalmi népszerűsítéséhez. A Pulszky Társaság választmánya múzeumi szakemberek és közösségek beküldött javaslatai közül szavazással határozott a díj odaítéléséről.

havasi-balint

A szakmai szervezet a díj odaítélésekor többek között kiemelte, hogy Havasi Bálint irányításával a Balatoni Múzeum csapata az elmúlt években több Európai Uniós pályázat elnyerésével jelentős múzeumpedagógiai programokat indított el, hazai valamint uniós pályázati források és az egykori fenntartó a Zala Megyei Önkormányzat segítségével megújította a múzeum állandó kiállítását, épületét.

A Balatoni Múzeum a tavalyi évben már szintén egy nagy presztízsű kitüntetésben részesült amikor megkapta az "Év Múzeuma 2012" díjat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK