2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Világbajnoki másodikok lettek a magyarok

2012. szeptember 25. kedd, 07:04
Címkék:

A magyar csapat második helyezésével ért véget a 22. FCI Munkakutya Világbajnokság Zalaegerszegen, az elmúlt vasárnap. Az eredmény a csapattagok remek összmunkáját dicséri, amely egyéni teljesítményben, egy ötödik és egy kilencedik világbajnoki helyezésben is megmutatkozott. Ráadásul a legjobban teljesítő németjuhász kutya címet is magyar kutya nyerte el.

 munkakutya vb zar

Munkakutya világbajnokság 35 ország részvételével Zalaegerszegen

– Ötéves pályázati munka eredménye, hogy Magyarországon rendezhettük meg a 22. munkakutya világbajnokságot. A rendezési jog elnyerése a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének nemzetközi szintű elismerését jelenti, egy sikertörténet, melynek kimagasló csúcsa a most elért eredmények – értékelt Korózs András, a versenyt szervező Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke a záróünnepség után.

munkakutya vb zar2

Suszter Ferenc vb. ötödik helyezett Pike-kal, a legjobban teljesítő németjuhász kutyájával

– A magyar csapat már a tavalyi németországi világbajnokságon is szépen szerepelt, mintegy előre jelezve a mostani eredményeket, helyezéseket. A hazánk ugyan kis ország, mégis ennek a páratlan sikernek köszönhetően az elkövetkező egy évben, Magyarországra, a magyar kynológiára figyel majd az egész kutyás világ. Idén már megrendeztük a vadászkutya Európa-bajnokságot, most egy héten át a világbajnokságot Zalaegerszegen, és mindennek a csúcspontjaként 2013 májusában a kutya-világkiállításnak adhatunk helyet Budapesten.

Korózs András hozzátette, a zalaegerszegi világbajnokság megrendezésének sikerét mutatja a kiemelkedően magas nevezési létszám. A világ minden tájáról – ahol munkakutya-kiképzéssel foglalkoznak – vagyis 35 országból érkeztek csapatok a megmérettetésre.

munkakutya vb zar1

A magyar csapat összetett második helyezése és az egyéni helyezések a magyar munkakutya-sport teljesítményének nemzetközi elismerése – hangsúlyozta végül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK