2024.07.05., péntek - Emese, SaroltaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Változatos mérkőzésen győzelem

2012. október 11. csütörtök, 17:36
Címkék:

ZTE NKK - DKSK Miskolc 76-67 (17-17, 19-12, 19-21, 21-17)

NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 250 néző. Jv.: Söjtöry, Tóth K., Benedek.

ZTE: Szalay (17/3), Szélesy (15), Varga, Czank, Michailova (14/3). Csere: Gensler (13), Ambrus (2), Horváth Zs., Vida (15/6). Vezetőedző: Gáll Tamás.

DKSK: Bukovszky (16/12), Raven (13), Szabó P., Fürtös (11/6), Sanford (10). Csere: Ocsenás, Skoric (13/3), Bozóky (4), Reiner. Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.

Akár csak a Cegléd ellen, most is álmosan kezdett a ZTE. A vendégek pillanatok alatt hatpontos vezetésre tettek szert. Ezután összekapta magát a hazai együttes, és 7-6-ra fordított. Sok hiba esett mindkét oldalon, valamelyest az egerszegiek voltak pontosabbak, így nőtt előnyük. Nem hagyta magát azonban a miskolci csapat, a negyed végén egyenlített. A második negyedben ismét a vendégek húztak el, egy időkérés után Gáll Tamás rendezte a sorokat. Visszavette a vezetést a hazai csapat, miközben a ZTE-ből Varga már a 16. percben kipontozódott.

A nagyszünetig hétpontos előnyre tett szert a zalai csapat. A harmadik játékrész elején eladott labdák sorozata után ismét fordított a vendégcsapat (23. p.:33-40). Gensler pályára lépése után lendületet kapott a ZTE játéka. Az amerikai játékos kiválóan védekezett és rendre labdákat szerzett. A befejező negyedben fokozatosan bedarálta ellenfelét a hazai csapat, annak ellenére, hogy a játékvezetők ítéleteikkel rendre őket sújtották.

Értékelés:

Gáll Tamás, a ZTE vezetőedzője: - A győzelmen kívül annak örülök, hogy harcosan játszottunk. Ez volt sikerünk alapja.

Peresztegi Nagy Ákos, a DKSK vezetőedzője: - Idegenbeli rangadón ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni. Alakuló csapatomnak még alkalmazkodni kell az élvonal légköréhez.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK