2024.07.06., szombat - CsabaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Kikínlódott első győzelem

2012. szeptember 09. vasárnap, 17:20
Címkék:

ZTE FC - Szigetszentmiklósi TK 2-1 (1-0). NB II Nyugati csoport labdarúgó- mérkőzés, Zalaegerszeg, 2032 néző. Jv.: Radványi. Gólszerzők: Simonfalvi (14. p.), Szalai (11-esből, 87. p.), illetve Márkus (57. p.). Piros lap: Pavicsevics (86. p.), illetve Szamosszegi 50. p.

DSCF9520

ZTE: Vlaszák - Mavolo, Szalai, Simonfalvi, Hajdu - Jasarevich (Babati 46. p.), Grbics, Horváth L.(Krajczár 65. p.) Máté, Frizoni (Juhász 91. p.) - Pavicsevics. Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Az első hazai győzelemben reménykedett a ZTE, amely ennek szellemében kezdte a mérkőzést. Az első 15 percben veszélyesen játszott, és megérdemelten szerezte meg a vezetést. A gól után aktívabb lett a vendégcsapat, de helyzetet sem tudott kialakítani Vlaszák kapuja előtt, a zalaiak támadásai voltak veszélyesebbek.

DSCF9523

Szünet után gyorsan megfogyatkoztak a vendégek, de meglepetésre a ZTE nem tudott élni az emberelőnnyel. Sőt egyenlített a Szigetszentmiklós. A ZTE játéka visszaesett, ám egy kóbor kontra végén 11-es jutott a zalai együttes. A büntetőt Pavicsevics rúgta volna, vendégek kapusa azonban többször eldobta a labdát, s a ZTE játékosa ellökte a hálóőrt és mehetett máris zuhanyozni.

A mérkőzés ismét parázs hangulatban ért véget. A játékvezető ezúttal is gyengén teljesített, de ez nem ad felmentést Pavicsevics cselekedetére. Joggal jegyezte meg egy szurkoló a mérkőzés végén, a focihoz kevés köze volt a találkozónak.

DSCF9566

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Preisinger Sándor vezetőedző szájából elhangzott, hogy nem véletlenül feszült ennyire a csapat. Olyan környezetben kel dolgozniuk, ami nehezen elviselhető, ráadásul súlyos anyagi gondok gyötrik a ZTE-t. A héten az egyik játékosnak ő adott pénzt, hogy egyáltalán enni tudjon.

Vélemények:

Preisinger Sándor, a ZTE vezetőedzője: - Nem hittem volna, hogy ilyen nehéz lesz megszerezni az első győzelmünket. Egy kulturáltan játszó ellenfél ellen sikerült nyernünk. Létszámfölényben nagyon rossz felfogásban játszottunk.

DSCF9634

Simonfalvi Gábor, a ZTE gólszerzője: – A végére nagyon feszült hangulatú lett a mérkőzés. A mi helyzetünkben nem csoda, hogy néha elszakad a húr. Mindig az első győzelmet a legnehezebb megszerezni. Remélem, ezután elindulunk felfelé a tabellán.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK